A ŠTO REĆI, NEGO...

Liga prvaka nezamisliva je bez hrvatskih nogometaša, ali sada se među 'najveće igrače' probio i hrvatski menadžer

27.10.2022 u 17:51

Bionic
Reading

Još je jedno kolo ostalo do kraja prvog kruga natjecanja u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju. Od 16 mjesta u osmini finala, 12 ih je već popunjeno, a za preostala četiri bori se devet klubova. Ono što je nama zanimljivo, jest da ćemo i u toj fazi natjecanja imati naših predstvanika. Sigurni su sada Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter) i Petar Musa (Benfica)

Dakle, već sada smo sigurni da ćemo u završnici imati najmanje četiri hrvatska igrača. A koliko ćemo ih imati još, morat ćemo pričekati do srijede, odnosno konačnog raspleta.

U igri za preostala četiri mjesta u osmini finala LP-a devet je klubova, ali nažalost, bez zagrebačkog Dinama, koji se nada čudu u Londonu te eventualnom osvajanju trećeg mjesta u skupini, koje pak vodi u Europsku ligu.

Otpali su i Ajax, Atletico Madrid (Ivo Grbić), Barcelona, Viktoria Plzen, Celtic (Josip Juranović), Glasgow Rangers (Borna Barišić, Antonio Mirko Čolak), Sevilla (Ivan Rakitić) i FC Kopenhagen.

Prema tome, jasno je da još nekolicina hrvatskih igrača može nastaviti natjecanje među nogometnom elitom. A to su Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić s Eintrachtom, Ante Rebić s Milanom, Ivan Perišić s Tottenhamom, Luka Sučić i Roko Šimić s RB Salzburgom, Neven Đurasek sa Šahtarom te Joško Gvardiol s RB Leipzigom.

Naravno, zbog tako velikog broja hrvatskih igrača itekako možemo biti ponosni.

>> 'Nisam spavao kada me Diego Simeone pozvao na trening, a što se tiče Ive Grbića, ako ga izbornik Dalić pozove...'

A prilično senzacionalno izgleda i popis agencija, menadžerskih naravno, koje imaju svoje igrače u ovom natjecanju.

Na visokom 11. mjestu, od (pazite!) 13.000 agencija, nalazi se Niagara Sports Company, na čijem je čelu vlasnik i 'prokurist' Andy Bara.

Naime, iz njegove agencije čak je devet igrača u ovom elitnom natjecanju, a od hrvatskih igrača to su Kristijan Jakić, Hrvoje Smolčić i Ivo Grbić.

Od hrvatskih igrača, ali koji nisu u Ligi prvaka, Bara zastupa i Lovru Majera, Josipa Brekala, Hrvoja Babeca...

Bara zastupa i nama itekako dobro poznatog Danija Olma (RB Leipzig), zatim Nacha (Real Madrid), Alvara Moratu (Atletico), Tiemouéa Bakayoka (Milan)...

Agencija je to koja posluje već 13 godina, a uzlet je doživjela prije pet godina, kada je uz Moratu i Nacha, na nogometnoj karti zabljesnulo Olmovo ime.

Trenutno ova agencija zastupa 68 igrača, od čega je 36 prvoligaških, a njihova je vrijednost procijenjena na preko 220 milijuna eura.