NAJOŠTRIJA OSUDA

Lewis Hamilton suočen sa sramotnim napadima; hitno se oglasili Mercedes, Formula 1 i FIA: Takvim ljudima nije mjesto u našem sportu...

19.07.2021 u 16:49

Bionic
Reading

Lewis Hamilton našao se pod sramotnim napadima preko društvenih mreža, a u njegovu obranu zajednički su stali Mercedes, Formula 1 i FIA (Svjetska automobilistička federacija)

Britanac je u Silverstoneu stigao do svoje 99. pobjede, a ključni trenutak se dogodio u prvom krugu kada se sudario s Maxom Verstappenom. Nizozemac je izvukao deblji kraj, ispao iz utrke, da bi aktualni prvak, usprkos kazni od deset sekundi, na kraju slavio i smanjio zaostatak u poretku vozača na osam bodova.

Poslije utrke Hamilton je doživio brojne rasističke napade preko društvenih mreža, a Formula 1, FIA i njegova momčad poslali su zajedničko priopćenje.

'Tijekom i nakon jučerašnje Velike nagrade Velike Britanije Lewis Hamilton bio je izložen višestrukim slučajevima rasističkog zlostavljanja na društvenim mrežama nakon sudara u utrci. Ekipa Formule 1, FIA-e i Mercedes-AMG Petronas F1 tim najoštrije osuđuju takvo ponašanje. Tim ljudima nije mjesto u našem sportu i apeliramo da odgovorni trebaju odgovarati za svoje postupke', piše u priopćenju te se nastavlja:

  • +9
Formula 1, Velika nagrada Velike Britanije, Silverstone, 18.7.2021. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

'Formula 1, FIA, vozači i timovi rade na izgradnji raznovrsnijeg i inkluzivnijeg sporta, a takvi neprihvatljivi slučajevi internetskog zlostavljanja moraju se istaknuti i ukloniti.'

Verstappen je zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu sa 185 bodova, Hamilton sada ima 177, dok je treći Bitanac Lando Norris (McLaren) sa 113.