SVAŠTA JE REKAO

Lewis Hamilton komentirao ključni trenutak utrke; ovo se neće svidjeti Maxu Verstappenu i njegovim fanovima

19.07.2021 u 10:35

Bionic
Reading

Britanac Lewis Hamilton (Mercedes) pobjednik je utrke za Veliku nagradu Velike Britanije vožene u nedjelju na stazi Silverstone. Aktualni svjetski prvak dao je svoj komentar ključnog trenutka, odnosno sudara s Maxom Verstappenom

Ono najuzbudljivije i presudno dogodilo se na samome početku, u prvom krugu, kada je došlo do sudara Hamiltona i vodećeg u ukupnom redoslijedu Svjetskog prvenstva, Nizozemca Maxa Verstappena (Red Bull). Verstappen je krenuo s prve, a Hamilton s druge startne pozicije, Britanac je u prvih nekoliko zavoja pokušavao preteći Nizozemca koji se uspješno branio, da bi sredinom prvoga kruga došlo do kontakta između prednjeg dijela Hamiltonova bolida i stražnje desne gume Verstappenova bolida. Verstappen je nakon tog kontakta završio u zaštitnoj ogradi i morao odustati. Čak je prevezen na pregled u bolnicu.

'Naravno, to nikada nije način na koji želim pobijediti u utrci, ali da, te se stvari događaju. Nadam se samo da je u redu i radujem se još mnogim utrkama', rekao je Hamilton te je euforično proslavio svoju 99. pobjedu, što se nije svidjelo Verstappenu pa je poslao poruku iz bolnice.

Britancu to nije previše zasmetalo...

'Otvoren sam za to da porazgovaram s Maxom, ja nemam nikakvih problema s time. Što se mene tiče, igra ide dalje. Mora postojati poštovanje na stazi, a ako ga ne bude – pretpostavljam da će se onda ovo češće događati. Naravno, uvijek pokušavam biti odmjeren u načinu na koji pristupam stvarima, posebno u borbi s Maxom, znate da je jako agresivan. Bio sam potpuno uz njega, ali nije mi ostavio prostora', dodao je Hamilton koji se nije složio s kaznom od 10 sekundi zbog sudara jer smatra da nije on kriv.

  • +9
Formula 1, Velika nagrada Velike Britanije, Silverstone, 18.7.2021. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

'Bez obzira na to slažem li se s kaznom ili ne, primit ću taj udarac u bradu i nastaviti raditi. Razmišljao sam o tome da neću dopustiti da mi se išta nađe na putu.'

Verstappen je zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu sa 185 bodova, Hamilton sada ima 177 dok je treći Britanac Lando Norris (McLaren) sa 113.