NIKŠA KALEB

Legendarno krilo tvrdi: Nemamo što nikome prigovarati

25.01.2014 u 17:57

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši ponovno će igrati za broncu na Europskom prvenstvu. Dan nakon poraza od Danaca u polufinalu vuku se repovi oko toga tko je kriv, nakon briljantnog prvog poluvremena, za pad u drugom

'Došli smo u priliku da Dance držimo na konopcima', tako je analizu za Media srvis počeo nekadašnje lijevo krilo, olimpijski i svjetski prvak, Nikša Kaleb.

'Suci su imali svoju ulogu u ovom polufinalu ali svi smo znali da će tako biti kad igraju domaćini, poručio je Kaleb i dodao:

'I prije utakmice sam govorio da trebamo biti psihološki pripremljeni na takvo suđenje i da se moramo koncentrirati na sebe i svoju igru. Pokazalo se da to sa sucima drži vodu jer je bilo i očiglednih grešaka na našu štetu, međutim kad se uzme u obzir kakvu smo priliku imali, a da smo sami sebe doveli u priliku, onda nemamo što nikome prigovarati.'

Utakmica za treće mjesto i eventualna brončana medalja veliki je uspjeh hrvatskog rukometa, ističe proslavljeni bivši rukometaš.

'Kad se vidi koju kvalitetu reprezentacije imamo, kako igramo i kako gubimo na nekim sitnicama, to me ljuti, a rezultat kao rezultat je ono što me žalosti.'


Kaleb se osvrnuo i na nepozivanja nekih igrača u reprezentaciju poput Lackovića, ali i Balića, kao i nedostatak nekih izmjena u utakmici odigranoj u petak.

'Ovo što ću vam sada reći nije za staviti u naslov, nego je to samo moje mišljenje. Mirko Alilović trebao je prije završiti na klupi jer nije imao svoj dan, ne znam zašto više nije igrao Drago Vuković, a olako smo se odrekli Blaženka Lackovića. Moje je mišljenje da bi Lac sa svojih deset minuta u polufinalu pomogao Goluži i dečkima. Smatram da ga se moglo pričekati', rekao je Kaleb.

'Ako se Francuzima isplatilo čekati Omeyera, ako se Dancima isplatilo čekati Eggerta, ako im se isplatilo naknadno poslati Noddesboa, oni vjeruju u kvalitetu igrača koje imaju, dok se mi nekako olako odričemo kvalitete pojedinih igrača. Na kraju krajeva, ni Ivano Balić ne šeta ulicom pa, ne znam, pred televizorom jede kokice, nego je još uvijek u treningu. Ako je mogao pridonijeti za 10 minuta, onda je tu u svakom slučaju bilo mjesta i za njega.'

Najavio je Kaleb i borbu za broncu sa Španjolcima.

'To je kao dva grogirana boksača, pa onaj tko ima onaj 'lucky punch', tko sretnije opali i pogodi, na kraju dobije. Tko prije povede s 2-3 razlike bit će u velikoj psihološkoj prednosti', zaključio je Kaleb.