odbio je psg

Zinedine Zidane iskreno je progovorio o svojoj budućnosti te poslao znakovitu poruku: Postoje samo dvije ili tri opcije...

23.06.2022 u 10:38

Bionic
Reading

S Real Madridom je Zinedine Zidane (50) kao trener osvojio tri Lige prvaka, a onda je na kraju prošle sezone napustio klub na vrhuncu slave. Godinu se dana odmarao i odbijao nevjerojatne ponude iz cijelog svijeta. Sad je otkrio zašto nije preuzeo PSG i kakva je njegova trenerska budućnost

Čelnici PSG-a učinili su doslovno sve kako bi Zinedinea Zidanea (50) ovog ljeta angažirali na mjesto trenera momčadi s Parka prinčeva.

Dugo su Zidane i PSG pregovarali, 'lomio' se legendarni Zozou, ali na kraju se čini da od dogovora ipak neće biti ništa. Prvo je Zidane tražio godišnju plaću 25 milijuna eura, a u PSG-u su na to pristali te mu ponudili razne bonuse od čak 10 milijuna eura, čime bi postao najplaćeniji trener u povijesti nogometa, ispred Diega Simeonea koji u Atletico Madridu ima godišnju plaću od 32 milijuna eura.

No, u cijeloj priči problem nije novac, nego ostali zahtjevi koje je Zidane postavio čelnim ljudima PSG-a. A to je da želi u isto vrijeme biti izbornik francuske reprezentacije, sve u slučaju ako trenutni izbornik 'tricolora' Didier Deschamps napusti tu poziciju nakon Svjetskog prvenstva u Kataru krajem ove godine.

'Trener PSG-a? Nikad ne reci nikad. To posebno vrijedi za trenere danas. Kao igrač možeš birati bilo koji klub, ali za trenera ne postoji 50 klubova u koje može otići. Postoje dvije ili tri opcije. Ako odem u neki klub, ići ću tamo pobjeđivati. Zato i ne mogu ići baš bilo gdje', komentirao je Zinedine Zidane u razgovoru za Telefoot i dodao:

'Na primjer, želite u Manchester United? Treba vam engleski. Ja ga razumijem, ali ne koristim ga baš jako dobro. Znam da ima trenera koji odu u klub bez obzira na jezik, ali ja ne radim tako. Puno je tu faktora u igri kako bi se pobjeđivalo. Znam što mi za to treba. I da, i dalje se želim baviti trenerskim poslom, ali privlači me i funkcija izbornika.'

Dakle, sljedeća je 'stanica' francuska reprezentacija?

'Nisam završio s reprezentacijom. Naravno da bih volio biti izbornik, nadam se da ću i biti jednog dana. Kad? To nije na meni da kažem. Ali želim napraviti pun krug s reprezentacijom Francuske. Igranje za reprezentaciju je nešto najbolje što mi se dogodilo. Sad, kad sam trener, francuska reprezentacija mi se stalno provlači kroz misli. Hoću li ću naslijediti Deschampsa? Ne znam. Ako se dogodi, dogodit će se... Sad je formirana grupa igrača, momčad sa svojim ciljevima. Ali ako se ukaže prilika, bit ću tu, spreman', kazao je Zidane koji je s Real Madridom kao trener osvojio tri Lige prvaka:

'Osvajanje Lige prvaka nikada nije lako. To je težak posao, a posebno kada ju osvojiš tri puta u nizu. Radili smo kao ludi. Moji igrači su vjerovali u mene i ja u njih. Kad pobjedim nisam iznenašen jer znam da sam dao sve od sebe da dođe do toga', kaže Zidane koji navija da Karim Benzema osvojiti Zlatnu loptu ove godine:

'Karim mi je kao mlađi brat kojeg nikada nisam imao. Šaljemo si poruke. Ne čudi me to što radi. Znao sam da je sposoban za to, uvijek je bio odličan u Madridu. On je baš izniman i zaslužuje Zlatnu loptu. Ne kažem to ja, nego cijeli svijet.'

Prisjetio se Zidane i legendarnog okršaja s Marcom Materazzijem kojeg je udario glavom u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine.

'Nije to bila naša najbolja utakmica, posebno moja, ali što je, tu je. Što se dogodilo, dogodilo se. Moja majka je taj dan bila jako umorna. Pričala je s mojom sestrom nekoliko puta u danu. Znao sam da nije dobro, ali nije bilo to ni jako ozbiljno. Ipak, bio sam zabrinut. Materazzi je rekao da nije pričao o mojoj majci i to je istina, ali vrijeđao mi je sestru koja je bila s mamom cijelo vrijeme...', rekao je Zidane pa nastavio:

'U većini slučajeva to me ne bi diralo, ali taj dan sam bio osjetljiviji i dogodilo se što se dogodilo. Nisam ponosan na to, ali to je dio mojeg puta, moje karijere i životne priče. Zato kažem da nisam gotovo s Francuskom, ne želim da završi tako. Nije to sigurno gotovo', znakovito je zaključio Zinedine Zidane.