Kustić najavio

Legendarni vaterpolist Josip Pavić novi državni tajnik za sport; prioritet su izgradnja stadiona u Zagrebu te obnova Poljuda

19.12.2022 u 11:58

Bionic
Reading

Josip Pavić imenovan je novim državnim tajnikom u Ministarstvu turizma i sporta, odlučeno je 179. sjednici Vlade u ponedjeljak

Josip Pavić će biti zadužen za područje sporta, a osobito za realizaciju ulaganja u stadione te sportsku infrastrukturu od nacionalnog značaja, stoji u priopćenju Vlade.

Pavić (40) je bivši vaterpolist, koji je kao vratar osvojio svjetsko zlato u Melbourneu (2007) i olimpijsko zlato u Londonu 2012. godine. Iste je godine proglašen najboljim vaterpolistom svijeta.

Nakon osvajanja bronce hrvatske nogometne reprezentacije u Katru ponovno je naglašena potreba da Hrvatska konačno dobije moderan i dostojan nogometni stadion, a Pavić će biti zadužen upravo za taj segment.

'U 2023. godini krećemo u izgradnju stadiona u Zagrebu, u obnovu Poljuda i ostalih stadiona na kojima igra hrvatska reprezentacija', kazao je u nedjelju na dočeku Vatrenih predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić.

'Mislim da je konačno stiglo vrijeme za stadion, a i ova bronca iz Katra je potvrda toga. Dobio sam uvjerenje od zagrebačkoga gradonačelnika i premijera da 2023. godini krećemo u izgradnju stadiona u Zagrebu, u obnovu Poljuda i ostalih stadiona na kojima igra hrvatska reprezentacija. Vidjeli ste kako izgledaju stadioni u Katru i stvarno je došlo vrijeme da nogometni navijači u Hrvatskoj dobiju dostojni dom', kazao je Kustić.