SuperSport HNL

Osijek u gostima kod Gorice, Hajduk bez Livaje dočekuje Rudeš; evo gdje gledati utakmice

04.11.2023 u 10:27

Bionic
Reading

Subota nam donosi dva susreta 14. kola SuperSport HNL-a. Na teren će prvo u Velikoj Gorici istrčati Gorica i Osijek (16 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom na Poljudu oslabljeni Hajduk dočekuje posljednji Rudeš (18.10 sati, MAXSport1, MAXtv)

Zanimljivo će danas biti u SuperSport HNL-u gdje u 14. kolu igraju Gorica i Osijek (16 sati, MAXSport1, MAXtv) te Hajduk i Rudeš (18.10 sati, MAXSport1, MAXtv).

GORICA - OSIJEK (16 sati, MAXSport1, MAXtv)

Statistika je neumoljiva i kaže kako Gorica na svom terenu u prvenstvu nije izgubila čak 14 utakmica u nizu (devet pobjeda, pet remija). Posljednji poraz u Velikoj Gorici su doživjeli još 5. veljače kad je Šibenik slavio 3:0...

Sada im u goste stiže Osijek s novim trenerom Zekićem, koji je, čini se, uspio riješiti najveći problem Osijeka u ovoj sezoni, a to je veliki broj primljenih golova.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'U vrlo kratkom periodu, trener Zekić je uspio posložiti taj aspekt igre i po filozofiji koju vrlo često prakticira u toj rotaciji sustava, a momčad je to jako dobro upila i funkcionirali su u ovih par utakmica na dobrom nivou. Sigurno da nas očekuje vrlo zahtjevna utakmica, ali isto tako mi napredujemo iz dana u dan. Nekada to izgleda malo bolje, nekada slabije kao protiv Rijeke, ali duboko sam uvjeren da ćemo protiv Osijeka biti u puno boljem izdanju nego u prošlom kolu', kazao je trener Gorice Dinko Jeličić, od čijeg dolaska Gorica na domaćem terenu ima upisane samo pobjede:

'Borimo se za pobjede, na taj način prilazimo svakoj utakmici i želimo takav mentalitet u svlačionici. Na domaćem terenu momci to vrhunski prezentiraju i volio bih da se to 'prelije' i na gostujuće utakmice, ali doći će trenutak kada će se dogoditi i neriješen rezultat ili poraz, ali to je sastavni dio posla. Bitno je da držimo fokus, da taj gard ne pada u odnosu na sve što smo pokazali do sada. Onda je puno lakše doći do pobjeda i držati taj statistički podatak što duže.'

Osijek je povezao tri prvenstvene pobjede (Rudeš, Hajduk, Istra 1961), a u utorak je uz puno muke slavio 1:0 i u SuperSport Hrvatskom nogometnom Kupu protiv Karlovca 1919. Baš je taj susret zabrinuo trenera Zorana Zekića.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Gorica je dobar protivnik, igra nastavak tog dobrog proljeća. Pokazat ćemo igračima njihove kvalitete, pronaći pokoju manu i biti što bolji. Ovo je bitna utakmica, moramo biti koncentrirani i puno bolji u nekim detaljima', upozorava Zekić kojem neki igrači neće biti spremni za utakmicu s Goricom, stoga će ostati u Osijeku, na tretmanu svojih ozljeda:

'Caktaš je i dalje ukočen, a Fiolićeva tetiva još uvijek bolna, oni nisu u kadru. Imamo na treninzima nekolicinu mlađih igrača iz juniora i to me veseli, iako naravno nisam sretan što spomenutog dvojca neće biti u Velikoj Gorici.'

HAJDUK - RUDEŠ (18.10 sati, MAXSport1, MAXtv)

Na Poljud stiže Rudeš, posljednja momčad SuperSport HNL-a, jedina koja još nije osjetila slast pobjede. No, 'bili' su u velikim problemima, trener Mislav Karoglan za današnju utakmicu ne može računati na Marka Livaju i Filipa Krovinovića koji odrađuju žute kartone, a Ferro i Melnjak su zbog ozljeda izgubljeni na duže vrijeme dok su Elez, Dajaku i Sigur upitni.

'Važno je da pobijedimo, da čuvamo domaći teren kao zjenicu oka i da igramo dobro ako je to moguće', kaže Karoglan i napominje:

'Ferro i Melnjak su out. Elez, Dajaku i Sigur su upitni... Odjidja ima problema s kvadricepsom, ali je izdržao trening i treba vidjeti hoćemo li ga koristiti. Benrahou je opcija na 'desetki' i na krilu.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Kakva je psihološka priprema za Rudeš?

'Ja momčad pripremam kao da nam je svaka utakmica finale. Mi smo ove sezone već dobili šamar od ekipe koja nije imala pobjedu... Čovjek uči na greškama', kaže Karoglan koji je komentirao i trenera Rudešaa Tonija Golema koji je najavio da dolazi osvojiti bod na Poljud:

'Svaki protivnik ima svoj plan. Ja jako malo čitam novine i nemam društvene mreže, tako da sam začahuren i to je moj put. Ja i Toni se znamo još od juniora i prijatelji smo. Cijenim ono što radi, znam da je tako i s druge strane... Ali sad nam je fokus na našim momčadima i to je jedino bitno.'

Dva prvenstvena remija, bez primljenog gola protiv Slaven Belupa i Varaždina, te pobjeda 3:1 uz spektakularan gol Srbljinovića za ulazak u četvrtfinale Kupa, podigli su atmosferu u redovima Rudeša. Jasno, ostali su 'prizemljeni', ali sada s dodatnim elanom dolaze pokazati 'zube' i Hajduku.

  • +20
SuperSport Hrvatski nogometni kup: Rudeš - Slaven Belupo, 31.10.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Napokon smo se napunili samopouzdanjem, vidjeli smo da možemo igrati s momčadima koje su par mjesta ispred nas. Idemo na Poljud u dobrom tonusu. Hajduk ima problema sa svojim izostancima, mi sa svojima, ali imamo se za što hvatati, na račun ovih zadnjih par utakmica. Imamo sve preduvjete da pružimo dobar otpor i probamo uzeti bod. Ili čak i nešto više', rekao je trener Toni Golem koji je u Rudeš stigao baš s Poljuda:

'Emocije su uvijek uz Hajduk. Ja sam iz Splita, prošao sam cijelu njegovu školu, u dva navrata bio i pomoćni trener seniorskoj momčadi Hajduka te donedavno i trener juniora. Naravno da su to emocije i ne trebao o tome puno pričati. Ali ja sam svojevoljno napustio juniore Hajduka i došao u Rudeš, prihvatio ovu ponudu. I idem dolje kao trener Rudeša, pokušati napraviti sve što je u mojoj mogućnosti da se kući vratimo s kojim bodom.'

To neće biti lako jer i Rudeš je oslabljen, Srbljinović, Latković i Miguel Campos imaju po tri žuta kartona...

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Da, nedostaju nam ta trojica, ali i Karlo Špeljak vuče nekakve posljedice s utakmice protiv Varaždina. Upitan nam je i golman Marković, koji je na zadnjoj prvenstvenoj utakmici imao nezgodan pad, te su mu liječnici preporučili mirovanje. U konkurenciju nam se pak vraćaju Lazarov, Šehić, Mašala. Čak je i Oddei počeo trenirati', kaže Golem i zaključuje:

'Hajduk ima širok kadar bez obzira na brojne izostanke. Igra pred svojim navijačima, stigao mu je i novi trener. Doduše, mučili su se i protiv Slaven Belupa, pa i u Kupu protiv Jadrana. Njima je imperativ, jer smo vidjeli da nisu lagano stizali do pobjeda. Mi moramo samo hrabro uči u utakmicu. Imamo i temelja za optimizam. Mislim da moramo uzeti loptu i igrati nogomet, i što više utakmica bude odmicala to će naše šanse rasti. Bitno je da ne podlegnemo atmosferi. Imamo svoje šanse, koliko god to zvučalo pretenciozno, jer smo zadnji s tri boda.'

Standings provided by Sofascore