porto šokirao juve

Legendarni trener Fabio Capello opleo po Cristianu Ronaldu zbog jednog kukavičkog poteza: Neoprostiva pogreška, to se nikad ne radi!

10.03.2021 u 08:40

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Porta u Torinu izbacili Juventus, čime su izborili plasman u četvrtfinale Lige prvaka, oglasio se zanimljivim komentarom jedan od najvećih trenera na svijetu - Fabio Capello

Činjenica kako je Juventus u uzvratu bio bolji 3:2 – ali to nije bilo dovoljno jer su poraženi u Portu 2:1 – još je bolnija za sastav iz Torina. Pogotovo jer su pali nakon produžetka.

Podsjetimo, Porto je poveo golom Sergija Oliveire iz penala u 19. minuti, a Federico Chiesa izjednačio je u 49. minuti.

Nakon toga Chiesa je u 63. minuti zabio za 2:1, čime je Juventus izborio produžetak. No Sergio Oliveira lukavo je zabio u 115. iz slobodnog udarca – pucao je ispod živog zida - za 2:2. Tada je bilo jasno da je gotovo…

Upravo taj slobodan udarac bio je povod da za Sky Sports Fabio Capello - koji je u karijeri vodio AC Milan, Juventus, Romu, Real i druge klubove - kaže što ga je naljutilo.

'To je bila neoprostiva pogreška! Recimo, ja sam za živi zid uvijek birao igrače koji se ne boje lopte. Jednostavno se ne smiješ okrenuti u živom zidu, to se nikad ne radi', kazao je 74-godišnji Capello.

O tom živom zidu i Ronaldu kratko je nekoliko riječi rekao i Andrea Pirlo.

'Iskreno, nikad prije nam se nije dogodilo da se igrači u živom zidu okreću. Pretpostavljam da su mislili da je lopta predaleko i da nema opasnosti po gol. Greška, događa se', kazao je Pirlo te se mora pomiriti s činjenicom da su ispali iz Lige prvaka.

  • +9
Juventus - Porto Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO