motogp

Legendarni talijanski motociklist odlazi u mirovinu; nikad nije otišao do kraja, ali je tri puta bio svjetski MotoGP doprvak

04.08.2022 u 19:17

Bionic
Reading

Bivši trostruki svjetski doprvak u motociklizmu Talijan Andrea Dovizioso (36) završit će bogatu karijeru na svojoj domaćoj utrci u kalendaru MotoGP, na Velikoj nagradi San Marina u Misanu, objavili su u četvrtak iz Yamahe

Andrea Dovizioso (36) je u srpnju najavio svoj odlazak u mirovinu na kraju sezone, ali je tijekom ljetne stanke promijenio mišljenje i odlučio završiti svoj natjecateljski put u rujnu.

'Moja avantura će završiti u Misanu, ali veze s ljudima koji su bili uključeni u ovaj izazov ostat će zauvijek', izjavio je Dovizioso u priopćenju.

Talijan je triput bio svjetski doprvak vozeći Ducati, a ove je sezone osvojio svega 10 bodova i ostao bez plasmana među desetoricom najboljih na bilo kojoj od utrka. U ukupnom je redoslijedu na 22. mjestu.

Do kraja sezone će Doviziosovo mjesto u momčadi zauzeti Britanac Cal Crutchlow.

Cal Crutchlow je 2020. godine objavio odlazak u mirovinu, ali je ostao u Yamahi kao pokusni vozač. No, prošle je sezone već uskočio kao zamjena za ozlijeđene vozače Franca Morbidellija i Mavericka Vinalesa.

U nedjelju je na rasporedu Velika nagrada Velike Britanije u Silverstoneu, nakon toga će najbolje svjetske motocikliste ugostiti Austrija, da bi 4. rujna na red došla Velika nagrada San Marina.