SELI U TURSKU

Legendarni Talijan nije impresionirao Bjelicu, a sada postaje suigrač Livakoviću

09.01.2024 u 21:37

Bionic
Reading

Krajem studenog 2023. godine Nenad Bjelica stigao je u Union Berlin, ali već nakon nekoliko dana očito je procijenio da mu više neće trebati usluge 36-godišnjeg talijanskog braniča Leonarda Bonuccija

Iako se za talijanskog stopera nagađalo da bi šest mjeseci prije isteka ugovora mogao napustiti Union Berlin, čekala se i odluka Nenada Bjelice, trenera koji je na klupu ovog Bundesligaša sjeo krajem studenoga.

Bjelica je Bonucciju dao 20-tak minuta u utakmici protiv Kölna, ali očito ga Talijan nije impresionirao i priklonio se odluci kluba, da stopera koji je nosio dresove najvećih talijanskih klubova (Juventus, Milan, Inter) pusti već u ovom zimskom prijelaznom roku.

Nagađalo se da bi Bonucci karijeru mogao nastaviti u Romi, ali u utorak je pao dogovor i Talijan selu u Fenerbahče, gdje će ga dočekati hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković.

Dolazak trofejnog stopera izazvao je oduševljenje kod navijača Fenerbahčea, bez obzira na to što je u poznim igračkim godinama. Bonucci će donijeti veliko iskustvo.

Slavni Talijan odigrao je 121 utakmicu u dresu reprezentacije i vjerojatno je među zaslužnijima što je Italija aktualni europski prvak. S Juventusom je osvojio osam naslova Serie A, a jednog je osvojio i u dresu Intera.