PRIPREMNA U UMAGU

Livaja je zabio prvi, nadovezao se Prpić, a najspektakularniji gol djelo je Krovinovića

09.01.2024 u 19:18

Bionic
Reading

Hajduk je u ponedjeljak stigao u Umag na završni dio priprema pred nastavak sezone u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi. A već u utorak trener Karoglan imao je prilike 'osjetiti' svoje igrače, posebice novog Laszla Kleinheislera. U prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama, Hajduk je pobijedio Aluminij 3:0

Hajduk je ovog utorak igrao prijateljsku utakmicu. S druge strane je slovenski Aluminij, klub koji drži osmo (op.a. od deset klubova) mjesto u najjačem rangu slovenskog nogometa.

Hajduk je bio dominantniji od prve minute, a u 30. je uspio svoju nadmoć i okruniti pogotkom. Nakon ubačaja iz kuta, Uremović je prebacio loptu glavom, a na tri metra od gola najbolje je reagirao Marko Livaja i pogodio za 1:0.

Slovenci su tražili zaleđe, ali gol je priznat.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Livajin gol za 1:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

U nastavku je Karoglan prilično promijenio momčad, ali i dalje je splitska momčad bila bolja.

U 61. minuti nakon ubačaja Krovinovića, Dominik Prpić, povratnik s posudbe, zabio je za 2:0.

Pripćev gol za 2:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Od 63. minute na terenu se pojavio još jedan povratnik - Nikola Kalinić.

I samo devet minuta kasnije, Kalinić je upisao asistenciju. Odigrao je s Filipom Krovinovićem 'dupli pas', nakon kojeg je Krovinović, s nekih 25 metara, majstorski pogodio suprtni kut gola Aluminija za velikih 3:0

Prekrasan gol Krovinovića za 3:0 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel
  • +14
Hajduk - Aluminij 3:0 (pripremna utakmica) Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Protiv osmoplasirane momčadi slovenskog prvenstva utakmicu su započeli Lučić, Moufi, Elez, Uremović, Sigur, Kalik, Žaper, Kleinheisler, Sahiti, Livaja i Dajaku.

U drugom poluvremenu su na teren izašli Lovre Kalinić, Mikanović, Prpić, Šarlija, Hrgović, Odjidja, Pušktas, Krovinović, Skoko, Brajković i Čuić.

Od 63. minute je umjesto Skoke zaigrao Nikola Kalinić, a u 75. minuti je Brajkovića zamijenio 16-godišnji kadet Bruno Durdov.

Do početka drugog dijela prvenstva Hajduk će odigrati još tri pripremna dvoboja: 12. siječnja protiv mađarskog Fehervara, 17. siječnja protiv slovenskog Kopra te 20. siječnja protiv poljskog Slaska.