slučaj 2022.

Legendarni Robert Jarni rekao o Luki Modriću i ostatku hrvatske reprezentacije ono o čemu svi šute: Za mene je to ludost!

16.12.2021 u 09:48

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija saznat će danas od 18 sati u Nyonu suparnike u Uefinoj Ligi nacija 2022/2023., trećemu izdanju natjecanja koje će sljedeće godine biti svojevrsno zagrijavanje za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Sve to komentirao je legendarni Robert Jarni

Hrvatska (15. na Fifinoj ljestvici) u A ligi svrstana je u treću jakosnu skupinu zajedno s Engleskom (4.), Poljskom (27.) i Švicarskom (13.) što znači da s tim reprezentacijama ne može igrati. U prvoj jakosnoj skupini su branitelji naslova Francuska (3. po Fifi), Španjolska (7.) Italija (6.) i Belgija (1.), u drugoj Portugal (8.), Nizozemska (10.), Danska (9.) i Njemačka (11.), a u četvrtoj su selekcije pristigle iz B lige, Wales (19.), Češka (31.), Austrija (30.) i Mađarska (39.).

Prve četiri utakmice u skupini odigrat će se u najgoremu razdoblju za reprezentativce, na isteku iscrpljujuće klupske sezone od 2. do 14. lipnja iduće godine, dok će se preostale dvije odigrati između 22. i 27. rujna.

Hrvatsku prije Svjetskog prvenstva prvi put čeka niz od čak četiri utakmice s momčadima iz svjetskog vrha, plus još dvije sa suparnicima nešto slabijega rankinga, ali opet iznimno zahtjevne budući da će se u njima možda odlučivati o ostanku u elitnom rangu.

Bivši hrvatski reprezentativac Robert Jarni nije oduševljen izgledom nogometne 2022. godine. Tvrdi kako je raspored utakmica previše zgusnut i kako će zbog toga patiti i klubovi i reprezentacija.

'Za mene je ludost igrati toliki broj utakmica uoči Svjetskog prvenstva. Uefa i Fifa tu najmanje vode računa o igračima čiji će napori biti enormni', kaže Jarni, a prenosi Večernji list.

Slavni branič ističe kako će svi igrači do početka SP-a u Kataru biti premoreni, a ako napomenemo da će Luka Modrić imati tada 37 godina jasno je o čemu govori. Rekao je javno ono o čemu svi šute, a s druge strane vjerojatno plan B ima i izbornik Zlatko Dalić kako bi sačuvao neke igrače.

'Ovdje ne govorim samo o velikom broju jakih utakmica reprezentacije u lipnju i rujnu. U listopadu tih utakmica neće biti, ali će zato tada igrač biti izloženi naporima igranja na tri fronte u kubovima. Dakle ne samo mi nego i sve vrhunske reprezentacije moramo moliti Boga da nam taj suludi ritam igranja kroz cijelu godinu uoči SP-a ne donese neku ozljedu', dodao je Jarni.