apel uefi

Legendarni Pique izgubio živce zbog detalja kod izvođenja penala i poraza Španjolske te traži hitnu promjenu pravila: To nije pošteno!

07.07.2021 u 14:48

Bionic
Reading

Nakon što je španjolska nogometna reprezentacija ispala od Italije u polufinalu Eura, nakon ruleta jedanaesteraca, oglasio se legendarni igrač Barcelone Pique koji traži hitnu promjenu pravila

Španjolska je sjajno odigrala polufinalu utakmicu protiv Italije i malo je nedostajalo da i prije produžetka upišu pobjedu. No, na koncu je ipak na kultnom Wembleyju ostalo izjednačeno i uslijedilo je raspucavanje jedanaesteraca gdje je Italija imala više sreće, ali i mirnoće te će igrati u finalu ovogodišnjeg Eura.

Kao i većina Španjolaca tužan je nakon utakmice bio obrambeni igrač Barcelone Gerard Pique koji je pokrenuo raspravu o tome da bi Uefa trebala promijeniti pravila kada je raspucavanje jedanaesteraca u pitanju jer je mišljenja kako po trenutačnom sistemu prednost ima momčad koja prva puca.

'Nije slučajno da su na velikim natjecanjima koja su u tijeku u četiri serije raspucavanja penala pobijedile reprezentacije koje su prve pucale. Statistika kaže da one imaju više opcija i na turniru kao što je ovaj to nije pošteno jer ekipa koja penale izvodi druga, šutira hendikepirana', napisao je Pique na Twitteru dodavši:

'Smatram da bi najbolji format bio ABBAABBAAB. Tako se ekipe mijenjanju na način na koji nije emocionalno težak za one koji promaše', istakao je Pique koji je očito dobro upoznat kako su neke lige i neka natjecanja već uveli novi sistem raspucavanje jedanaesteraca.