Logo (1)

Samo za tportal

Legendarni Patrik Ćavar nakon poraza u finalu izdvojio jednog čovjeka i otkrio: 'Mene ovakav rezultat ne čudi'

  • S.K./ V.R.
  • Zadnja izmjena 27.01.2020 11:40
  • Objavljeno 27.01.2020 u 11:36
Bionic
Reading

Jedan od najvećih hrvatski rukometaša svih vremena Patrik Ćavar je za tportal prokomentirao nastup 'kauboja' na Europskom prvenstvu u rukometu

Legendarni hrvatski rukometaš Patrik Ćavar za Hrvatsku je odigrao 120 utakmica i zabio 639 golova. Karijeru je počeo u Mehanici iz rodnog Metkovića, a igrao je i za banjalučki Borac, Badel 1862 Zagreb, Barcelonu, Granollers, Agram Medveščak i Saint-Marcel Vernon.

Nakon što je Hrvatska u finalu Europskog prvenstva poražena od Španjolske s 20:22, nazvali smo 48-godišnjeg Ćavara da nam prokomentira ovo prvenstvo. Čuli smo se taman kada je svijetom odjeknula vijest o tragičnoj smrti jednog od najvećih košarkaša u povijesti Kobea Bryanta. Gotovo da nema čovjeka kojeg nije potresla ova tragedija, a Ćavar koji je veliki zaljubljenik u košarku je bio vidno uznemiren.

'Još sam u šoku, ali život mora dalje...', rekao je Ćavar pa smo se nakon kraćeg razgovora o Kobeu prebacili na rukometne teme.

  • +7
Kobe Bryant Izvor: Profimedia / Autor: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia

Hrvatska uoči Eura nije bila u krugu favorita za osvajanje, a vjerojatno bismo mogli biti zadovoljni i s petim, šestim mjestom. Ipak, Ćavara srebro nije iznenadilo.

'Nije mi iznenađenje ovaj rezultat. Još prije prvenstva sam govorio da smo među četiri ili pet reprezentacija i da na svakom prvenstvu možemo biti u borbi za medalju. To se pokazalo točnim. Odradili smo odličan turnir i malo je nedostajalo da odemo do kraja. Španjolci su u finalu bili baš za ta dva gola bolji od naših u jednoj tvrdoj i neizvjesnoj utakmici gdje se do kraja nije znao pobjednik', rekao je Ćavar.

Ono što posebno veseli jest da je ova generacija pokazala karakter.

'Pokazali su ne samo karakter, nego i puno više na ovom prvenstvu. Pokazali su volju, želju, hrabrost i vratili smo se iz mrtvih u par utakmica. Posebno je tijesna, tvrda i neizvjesna bila utakmica protiv Norveške koja nas je možda i koštala ovog finala s onim produžecima. S druge strane su Španjolci lagano dobili Slovence i bili malo svježiji u finalu', rekao je Ćavar.

Koliko bi ishod finala, a možda i polufinala bio drugačiji da je u igri bio Luka Cindrić?

'Teško je govoriti što bi bilo kad bi bilo. Cindrić je odličan igrač i kako nije puno igrao u zadnje dvije utakmice sam mislio da će se pojaviti u finalu. Sigurno je da bi dao doprinos i donio dimenziju više, ali izgleda da je ta ozljeda ipak bila preteška. Šteta da nije igrao.'

Treba li hrvatski rukomet strahovati za budućnost?

'Nema straha. Čestitam svima koji su bili na ovom prvenstvu, stručnom stožeru, igračima, fizioterapeutima, stvarno su odradili jednu jako dobro i kvalitetno prvenstvo. Posebnu pohvalu moram uputiti Domagoju Duvnjaku koji je u ovom trenutku prvi igrač svijeta i nosio nas je kroz ovo prvenstvo. Sasvim zasluženo je proglašen najboljim na prvenstvu', rekao je Ćavar pa dodao:

'Golmani su bili sjajni, a pivoti i krila su također bili jako dobri. Straha nema jer mislim da će okosnica ekipe ostati skupa iduće četiri godine do idućeg olimpijskog ciklusa. Na kraju moram pohvaliti i navijače koji su bili fenomenalni od prve do zadnje utakmice i nosili su nas. Bili su naš osmi igrač i za njih čista desetka', rekao je Ćavar.

  • +13
Stockholm: Rukometaši Hrvatske nakon borbe u finalu okrunjeni srebrnim medaljama Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Za kraj se legenda osvrnula i na Linu Červara koji se oprostio od reprezentacije, odnosno s 'kaubojima' ide još samo u pohod na Olimpijske igre.

'Čitao sam da će nas voditi još na Olimpijskim igrama ako ih izborimo, a to će biti jako teško. Morat ćemo igrati protiv Francuza u Francuskoj, a to je dosta teška i zahtjevna zadaća', zaključio je Ćavar.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal