neuništivi filipinac

Legendarni PacMan vraća se u ring nakon dvije godine pauze; s 42 godine ide po novu titulu

22.05.2021 u 10:18

Bionic
Reading

Filipinska boksačka zvijezda 42-godišnji Manny Pacquiao vraća se u ring nakon dvogodišnje pauze, u meču koji će se održati 24. kolovoza u Las Vegasu pokušat će uzeti WBC i IBF pojaseve u velter kategoriji od Amerikanca Errola Spencea

'Volim izazivati ​​najbolje', rekao je Manny Pacquiao (42) koji je to objavio na svom Twitteru u petak, dodajući da bi ova borba 'mogla biti njegova posljednja'.

Filipinac je zadnji put boksao u srpnju 2019. godine kada je pobijedio Keitha Thurmana i osvojio WBA pojas u poluteškoj kategoriji. No, budući da ga kasnije nije obranio, WBA mu je krajem siječnja oduzeo ovu titulu koja sada pripada Kubancu Yordenisu Ugasu.

Legendarni PacMan, koji je u početku najavio da želi borbu protiv irske superzvijezde mješovitih borilačkih vještina (MMA) Conora McGregora, pokušao je dogovoriti meč protiv Amerikanca Ryana Garcije, a bio je u pregovorima s Terenceom Crawfordom, WBO prvakom u poluteškoj kategoriji.

No na kraju je dogovorio borbu protiv 31-godišnjeg Spencea koji je pobijedio u 27 borbi (uključujući 21 nokautom). Titulu WBC-a dodao je svom rekordu svladavši Shawna Portera u rujnu 2019., a u prosincu 2020. godine obranio ga je u borbi protiv Dannyja Garcije.

Svjetski prvak u osam različitih kategorija, od muhe do super-veltera, Manny Pacquiao (62 pobjede, 7 poraza, 2 remija) uspio je nekoliko godina voditi političku karijeru na Filipinima, gdje je izabran za senatora, nastavljajući uz to boksati na najvišoj razini.