nba liga

Fantastični Steph Curry nije mogao sam; Grizzliesi nakon produžetka ostavili Golden State Warriorse bez doigravanja

22.05.2021 u 09:28

Bionic
Reading

Memphis Grizzlies su sinoć u gostima nakon produžetaka pobijedili Golden State Warriorse 117:112 i tako izborili posljednje mjesto koje vodi u doigravanje u Zapadnoj konferenciji...

Sezona je završila za Warriorse koji su izgubili dvije utakmice u nizu u novom play-in formatu, uključujući i poraz 103:100 od Los Angeles Lakersa u srijedu.

Warriors su u prvom poluvremenu zaostajali čak 19 koševa, a u posljednjoj su četvrtini uspjeli nadoknaditi zaostatak od deset koševa i odvesti utakmicu u produžetke. Dodatnu nadu Warriorsima dalo je vodstvo 109:107 nakon trice Jordana Poolea 1:50 prije kraja dodatnog dijela utakmice.

Ali tada je Xavier Tillman pogodio tricu za vodstvo Grizzliesa 1:27 prije kraja. Ja Morant je nakon toga 'povezao' pet koševa povećavši vodstvo koje košarkaši Memphisa do kraja nisu ispustili.

Kod Warriorsa najbolji je bio Steph Curry s 39 koševa, pratio ga je Andrew Wiggins s 22 koša i 10 skokova, Poole je dodao 19, a Green 11 koševa upisavši triple-double uz još 16 skokova i 10 asistencija.

Ja Morant je bio najbolji igrač Grizzliesa, ubacio je 35 koševa, od čega je bilo pet trica. Memphis je tako kao posljednja, osma momčad, izborio play-off Zapada. Prvu će utakmicu Grizzliesi igrati protiv prvoplasiranih Utah Jazza našeg Bojana Bogdanovića u nedjelju.