HRVATSKA SPORTSKA KONFERENCIJA

Legendarni Luis Figo ipak dolazi u Zagreb!

11.09.2013 u 17:07

Bionic
Reading

U petak i subotu, 13. i 14. rujna, u zagrebačkom Hypo Centru održat će se 2. Hrvatska sportska konferencija na kojoj će uz brojne hrvatske sportaše, sportske dužnosnike, brojne stručnjake i novinare sudjelovati i svjetski poznati nogometaš Portugalac Luis Figo, sportski direktor milanskog Intera

'Na konferenciju dolazi i Luis Figo koji će sudjelovati u panelu o sportskom menadžmentu, upravljanju projektima, klubovima i igračima. To je svima dodatni motiv dođe na konferenciju', istaknuo je idejni začetnik i direktor projekta Marko Lasić, poznat i kao zagrebački reper Nered, na novinarskoj konferenciji održanoj u kinu Europa.

Sportska konferencija će sudionicima ponuditi edukativne radionice namijenjene profesionalnim sportašima, zanimljive panel rasprave te atraktivne goste. Na konferenciji će se raspravljati o 'Regionalnoj nogometnoj ligi', o 'Sportu i klađenju', 'Budućnosti sporta kroz razvoj tehnologija', o 'Statusu profesionalnih sportaša', 'Povratku Univerzijade u Zagreb i Rijeku 2016', te o nizu drugih tema. Za sportaše su pripremljene i radionice o tome kako upravljati karijerom, kako upravljati s financijama, kako komunicirati s novinarima, ali i kako pronaći prave sponzore.'

'Mislim da ovakvo nešto treba hrvatskom sportu, mjesto okupljanja i dijaloga gdje će se raspravljati o specifičnoj, isključivo sportskoj tematici. Želimo sportašima, ali i ostalim sudionicima konferencije, skrenuti i pozornost na europske trendove iz sfere profesionalnog sportskog razvoja', dodao je Lasić.

Jedan od ambasadora cijelog projekta je istaknuti hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc koji je istaknuo kako će sportaši kroz radionice steći znanja što znači biti kompletni profesionalni sportaš, s naglaskom na izgradnji odnosa sa zajednicom, medijima, sponzorima i navijačima, te kako se pripremiti za život nakon prekida sportske karijere.

'U hrvatskom javnom prostoru previše se govori o negativnostima, a ovo je jedna sjajna pozitivna priča', naglasio je Šimenc dodavši:

'Pokušavaju nas uništiti i ne daju nam značaj. Ova konferencija je pozitiva hrvatskog sporta, našeg brenda.'

Ranko Vučinić, voditelj odnosa s javnošću KHL Medveščaka i prošlogodišnji sudionik Konferencije, najavio je panel 'Medveščak i ulazak u rusku KHL ligu' koji je istaknuo kako je 'projekt Medveščak' postignut kroz kreativni marketing i PR.

'Koja je marketinška, komunikacijska, sportska, ali i politička snaga Medveščaka u KHL-u te kako su naši navijači još jednom svojim sportskim i 'fair-play' ponašanjem ugodno iznenadili Rusiju, bit će samo neke od tema na koje ćemo pokušati dati odgovor', naglasio je Vučinić.

Direktorica korporativnih komunikacija Podravke Marinka Krap, koja će sudjelovati u okviru panela, naglasila je kako je 'Podravka prijatelj sporta' naglasivši kako ta kompanija trenutačno sponzorira 16 klubova iz 14 sportova te niz sportskih manifestacija kao što su ATP turnir u Umagu, atletski miting Hanžek, Lino Višebojac... Direktor Prve sportske kladionice (PSK) i partner projekta Ivan Bagarić najavio je panel 'Sport i klađenje'.