što će odlučiti?

Legendarni kapetan Liverpoola dobio je šokantnu ponudu, ali pitanje je hoće li mu navijači 'redsa' ikada oprostiti ako prihvati

02.06.2021 u 18:10

Bionic
Reading

Steven Gerrard (41) ikona je Liverpoola u čijim je redovima igrao punih 17 godina. Legendarni je kapetan 'redsa' odigrao 710 utakmica za momčad s Anfielda i zabio 186 golova. Liverpool je napustio 2015. godine, odigrao je još dvije sezone u američkoj MLS ligi za LA Galaxy, a potom se bacio u trenerske vode

Veliko je iznenađenje bila odluka čelnika Glasgow Rangersa da u lipnju 2018. godine za trenera svoje momčadi imenuju Stevena Gerrarda. Istina, iza sebe je Gerrard imao savršenu igračku karijeru, ali trenerski je bio na samom početku, bez ikakvog iskustva u samostalnom vođenju momčadi, uz sve to prvoligaške.

No, u Škotskoj je Steven Gerrard dobio maksimalnu podršku i u tri je sezone napravio pravo pravcato čudo. Prve dvije završio je kao drugi, iza mrskog gradskog suparnika Celtica, a ove je pokorio škotsku ligu, s Rangersima je prekinuo devet godina dominacije Celtica te osvojio prvenstvo!

Legenda Anfielda sada je uz svoje ime pridodala još jednu titulu - legenda Ibroxa! Da, Steven Gerrard definitivno je trenerski stasao, u samo tri sezone pokazao je i dokazao da može voditi velike momčadi. Ima 'ono nešto', imao je to kao igrač, a ima i kao trener.

A sada se sprema novi bombastični transfer Stevena Gerrarda! I to kakav! Engleski mediji tvrde kako je Gerrard dobio ponudu da preuzme Everton nakon što ih je napustio Carlo Ancelotti koji je otišao u madridski Real!

Ovo uopće ne bi bila bombastična vijest da se ne radi o klubu iz 'plavog dijela' Liverpoola, ljutitom gradskom rivalu 'redsa'. Kako bi to izgledalo da legendarni kapetan Liverpoola preuzme poziciju glavnog trenera jednog od najvećih protivnika?

Hm, pitanje je hoće li mu navijači 'redsa' ikad moći oprostiti ako postane trener Evertona, a pitanje je i hoće li ga navijači Evertona uopće prihvatiti? Previše je tu emocija, koliko god primamljiva ponuda bila, dojam je da bi Gerrardu ovaj put bilo najbolje 'preskočiti' i pričekati nešto bolje. A nije mu ni tako loše na klupi Rangersa...