najpoznatiji nogometni brk

Legendarni Ilija Lončarević jasan je kada je u pitanju najava Dinamove utakmice protiv Flore: Vjerujem da igrači nisu glupi...

01.10.2020 u 10:31

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama ovog četvrtka igraju utakmicu play-offa Europske lige, a u goste hrvatskom prvaku stiže estonska Flora. U to jednoj utakmici, 'modri' su apsolutni favoriti, što je potvrdio i bivši trener zagrebačkog kluba, Ilija Lončarević

Večeras od 19 sati, uz prijenos na Arenasportu 1 (MAXtv), Dinamo na svom stadionu dočekuje estonsku Floru, a ulog je jako velik. To jest, pobjednik ovog ogleda ulazi u skupine Europske lige.

Dinamo je ove sezone sanjao Ligu prvaka, ali zbog loše predstave u Budimpešti i poraza od Ferencvaroša, 'modri' su ostali bez prilike loviti ulazak u 'europsku elitu'.

Prilikom ždrijeba, sreća im se vratila, jer za suparnika su dobili estonskog prvaka, Floru, a protiv kojeg je Dinamo igrao još 2001. godine. U dvije utakmice 'modri' su upisali pobjede 1:0, a s klupe ga je vodio najpoznatiji hrvatski nogometni brk, llija Lončarević.

Mogu li se povući paralele između tadašnjeg i sadašnjeg Dinama, odnosno Flore?

'Ni govora, kakve paralele? Pa ja sam tog ljeta, par tjedana ranije ostao bez 18-orice igrača. S time da sam i u polusezoni prije toga već uveo šest, sedam mladih igrača, a potom još, mislim osmoricu, juniora i kadeta. I u tim su utakmicama protiv Flore igrali neki igrači koji poslije nisu ni igrali ozbiljan nogomet. dakle, nema dodirnih točaka između onog i ovog Dinama. I jasno je da je ovaj današnji puno, puno ozbiljniji, jači', jasan je bio na početku razgovora za tportal 75-godišnji nogometni stručnjak Ilija Lončarević.

Dakle, nije problem onda najaviti ovu utakmicu, odnosno tko je veliki favorit?

'Ne bi smio biti problem, ali ja nikad ne volim razgovarati na taj način, odnosno da će to biti lak posao. Utakmica je utakmica, i nikad ne znaš kako se ona može okrenuti. No, Dinamo je definitivno imao sreće pri ždrijebu, ali mora ozbiljno pristupiti ovoj utakmici i ovom suparniku i te će izboriti Europsku ligu'.

Dojma smo da je onda najveća odgovornost na treneru Zoranu Mamiću, kako bi njegova momčad izašla 'gladna' na teren, a ne mišlju 'lako ćemo'?

'Ako je igračima psihološka priprema potrebna u ovoj utakmici, onda će Dinamo imati problema, ne samo u ovoj utakmici, već i tijekom cijele godine. Vjerujem da su igrači svjesni da je ovo zadnji korak prema željenoj Europskoj ligi, odnosno da nisu glupi i da ne smiju pogriješiti u psihološkoj pripremi. Jer ako ne uđu spremni, mogu se spotaknuti. Prvak Estonije ne bi smio biti prepreka Dinamu, ali sve je stvar samog pristupa', završio je Ilija Lončarević, koji je do svibnja radio u trećeligašu HAŠK-u. No, iako je već u godinama kada mnogi uživaju u mirovini, ovog osebujnog trenera, kako je rekao, još uvijek čekaju nogometne akcije.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.