otišao u italiju

Još jedan Dinamov dragulj napušta Maksimir, pravu priliku nije dočekao ali od svojih snova i planova ne odustaje

28.09.2020 u 14:38

Bionic
Reading

Mladi Dinamov krilni napadač, 19-godišnji Antonio Marin, odlučio se na teži put i dokazivanje u nogometnom svijetu kroz nastupe u talijanskoj Serie B

Talijanska Monza sljedećih će godinu dana biti dom Antoniju Marinu, igraču kojem su mnogi stručnjaci proricali veliku nogometnu budućnost.

Marin je u Dinamo došao s osam godina, još tamo 2009. godine, te je prošao kroz sve uzraste u nogometnoj školi maksimirskog kluba. Kroz nastupe u mlađim kategorijama Dinama uz momčadske uspjehe generacija za koje je igrao, ovaj je talentirani igrač često osvajao naslove najboljeg igrača i strijelca. U sezoni 2016/17. osvojio je s kadetima Dinama duplu krunu, sezonu kasnije s juniorima osvojio prvenstvo i FIFA Youth Cup.

Te sezone za juniore je postigao devet pogodaka u 21 službenom nastupu. Ima iskustvo igranja na Ramljaku, kad je 2017. postigao gol Real Madridu i odveo 'modre' u finale. U listopadu 2017. godine ostvarila mu se velika želja, tad je potpisao trogodišnji profesionalni ugovor s Dinamom. Za prvu momčad debitirao je pod trenerom Nenadom Bjelicom 19. svibnja 2018. u 3:1 pobjedi protiv Intera iz Zaprešića.

No, nakon toga, u seniorskom sastavu, kod Bjelice, Igora Jovićevića i Zorana Mamića, skupljao je tek mrvice, iako su ga i u klubu vidjeli kao veliku perspektivu.

U te tri sezone, koliko je bio član (i) seniorske momčadi, Marin je priliku dobio u 21 utakmici, a skupio je i 825 prvenstvenih minuta. Dojma smo, premalo, ako je riječ o igraču koji je trebao biti Dinamova budućnost.

Ali kad priliku nije dobio u svom klubu, Marin je prihvatio opciju posudbe u redove talijanskog drugoligaša, Monzu, klub koji je u vlasništvu Silvija Berlusconija i koji ima pravo prvokupa za šest milijuna eura.

  • +6
Dinamo - Slaven Belupo (HT Prva liga - 5. kolo) Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

>