Ne želi prestati

Legendarni Gianluigi Buffon odlučio kada će otići u nogometnu mirovinu; ugovor s Juventusom mu traje do kraja sezone, ali...

03.03.2021 u 13:30

Bionic
Reading

Gianluigi Buffon otkrio je kada bi volio otići u mirovinu ako ne bude nepredviđenih okolnosti

Gianluigi Buffon je živa nogometna legenda. Karijeru, koja još uvijek traje, je započeo sada već davne 1995. godine, a iako je u nekoliko navrata najavio mirovinu, svaki put se predomislio. Aktualni ugovor s Juventusom mu traje do kraja ove sezone, ali Buffon ne smatra da će to biti i kraj.

'Postoji mogućnost da karijeru završim i za četiri mjeseca. Naučio sam da u životu ništa nije sigurno', rekao je Buffon, ali i otkrio koji su njegovi planovi za konačan kraj velike karijere:

'Imam u glavi postavljen datum završetka karijere, onu zadnju moguću točku. To je lipanj 2023.', rekao je legendarni vratar koji je s Italijom bio prvak svijeta, a s Juventusom 10 puta osvojio Serie A.

Ove sezone je branio u 10 utakmica i primio pet golova, dok je čak u šest susreta mrežu očuvao netaknutom. Ako izdrži do svojeg željenog datuma za mirovinu, imat će 45 godina. U karijeri je, osim za Juventus, igrao i za Parmu gdje je sve i počelo, te PSG u koji je otišao iz Juvea na jednu sezonu 2018. godine.