iznenadio mnoge

Legendarni francuski trener Arsene Wenger vraća se na klupu jer ovu ponudu nije mogao odbiti; evo kakvu poveznicu taj posao ima sa Zoranom Mamićem

12.10.2021 u 12:03

Bionic
Reading

U medijima je dosta prostora dobila vijest kako se legendarni francuski trener Arsene Wenger odlučio vratiti na trenersku klupu

Vijest je svakako zanimljiva iz više razloga. Prvi je što je Wenger trenersku karijeru završio 2018. godine nakon dva uspješna desetljeća kao menadžer u londonskom Arsenalu.

Drugi je taj što više od tri godine nije radio kao trener i nije se imao namjeru vraćati iz mirovine. No, kada je stigla zanimljiva ponuda, za koju je sigurno dobio i velik honorar, nije dugo razmišljao. Tu ponudu očito nije mogao odbiti.

Tako je službeno objavljeno kako je 71-godišnji Arsene Wenger potpisao ugovor za bogati klub iz Saudijske Arabije, Al-Hilal.

No, riječ je o kratkom angažmanu za prijateljsku ili bolje rečeno revijalnu utakmicu protiv moćnog francuskog PSG-a u siječnju sljedeće godine.

Očito se čelnim ljudima Al-Hilala učinilo zgodnim da njihovu momčad s klupe protiv Messija, Neymara, Mbappea i društva vodi upravo legendarni Wenger koji se od trenerske karijere oprostio 2018. godine te posvetio poslu u Fifi, kao jedan od glavnih ljudi, na razvoju nogometa.

Uz to je poznato kako će Wenger na jednoj revijalnoj utakmici voditi i Al-Nassr…

'Veliko trenersko ime Arsene Wenger potpisao je ugovor i vodit će zvijezde Al-Hilala i Al-Nassra protiv PSG-a', piše kratko u priopćenju.

Spomenuta dva kluba igrom slučaja imaju i poveznicu s Hrvatskom jer oba spomenuta kluba iz Saudijske Arabije, Al-Hilal i Al-Nassr, vodio je hrvatski trener Zoran Mamić i u njima je ostavio dubok trag. Simpatična slučajnost...