sad je stvarno kraj

Legendarni El Apache emotivnom je objavom potvrdio kraj karijere: Prestajem jer sam izgubio svog najvećeg navijača...

04.06.2022 u 14:48

Bionic
Reading

Bivši argentinski reprezentativac Carlos Tevez (38) objavio je da nakon puna dva desetljeća profesionalne karijere odlazi u mirovinu

Legendarni je napadač karijeru započeo 2001. godine u Boca Juniorsima, a onda je 2005. godine prešao u brazilski Corinthians iz kojeg je dvije godine kasnije otišao u Europu. Njegov prvi europski klub bio je West Ham, a nakon toga je igrao za Manchester United, Manchester City i Juventus da bi se 2015. godine vratio u Bocu. Prije drugog povratka u slavni argentinski klub igrao je i za kineski klub Shanghai Shenhua.

Tevez je odrastao u zloglasnom Fort Apacheu, najopasnijem dijelu Buenos Airesa, godinama je s ponosom nosio nadimak El Apache te izdašno pomagao siromašnim stanovnicima tog dijela grada.

'Umirovio sam se, to sad mogu potvrditi. Mnogi klubovi nudili su mi svašta, bilo je ponuda iz SAD-a, ali to je to od mene. Dao sam sve što sam imao. Moja zadnja godina karijere bila je teška, ali barem sam mogao viđati svog oca', objavio je Tevez de dodao:

'Prestajem igrati jer sam izgubio svog najvećeg navijača. Moja posljednja sezona u Boci bila je iznimno zahtjevna, a i počeo sam dobivati na težini, kasno sam ustajao. Nekad sam se budio u šest ujutro, dolazio prvi na trening i zadnji odlazio. Sada više nemam snage za to.'

Teveza je slomila smrt očuha Segunda Teveza koji je preminuo od posljedica zaraze koronavirusom. 

Za reprezentaciju Argentine El Apache je odigrao 76 utakmica i zabio 13 golova. Posljednju utakmicu u dresu reprezentacije odigrao je 2015. godine. U karijeri je ukupno odigrao 746 utakmica i zabio 308 golova, a s Manchester Unitedom je 2008. godine osvojio Ligu prvaka.