čestitao 'bilima'

Legendarni Ćiro oduševio duhovitim odgovorom o sucima derbija

19.02.2018 u 11:31

Bionic
Reading

Najveći hrvatski derbi, onaj između Dinama i Hajduka, u kojem su 'bili' slavili 1:0, legendarnog Ćiru Blaževića i nije iznenadio

Iako je Dinamo u derbi ušao kao favorit, ako ni zbog čega drugog, onda zbog 12 bodova prednosti na tablici pred Hajdukom, na terenu se to nije vidjelo.

  • +11
HT Prva liga, 22. kolo: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Istina, stvorili su 'modri' tri, četiri više prigode, imali više udaraca prema suparničkom golu, ali svoje prilike nisu materijalizirali. Za razliku od Hajduka, čiji je jedini udarac završio u mreži domaćih.

Međutim brojni su komentari kako je utakmica bila jedna od lošijih.

'Ne bih se složio s time, jer ovdje je ipak bila riječ o derbiju. I zna se kako se igra u takvim utakmicama', bio je prvi komentar legendarnog Miroslava Ćire Blaževića, trenera koji je u svojoj bogatoj karijeri odradio i dosta derbija.

'Moram čestitati Hajduku jer se hrabro postavio, a znamo kako se kaže - sreća prati hrabre. Jer imao je Dinamo tri stopostotne prilike, ali nije ih materijalizirao. I zato mogu reći da nije Hajduk nezasluženo stigao do pobjede.'

Bez obzira na prilike, igra Dinama ipak nije bila na nivou, recimo, kao protiv Osijeka?

'Ma, Dinamo je bio totalno dominantan. I još je uvijek, po bodovima. Ali dobro je za prvenstvo da je Hajduk pobijedio, da se malo vrati draž. Da je Dinamo pobijedio, do kraja bi bilo posve neinteresantno. Ponavljam još jednom, čestitam Hajduku jer vjerovao je u čudo i čudo se dogodilo.'

A kako komentirate sudačke pogreške? Bilo ih je i na štetu i Dinama i Hajduka?

'Suci su početnici. Dajmo im priliku, mladi su još', duhovit je bio Ćiro Blažević.

S time da ćemo samo dodati da sudac Tihomir Pejin spada u skupinu elitnih hrvatskih sudaca i da ima 35 godina te da hrvatskim prvoligašima sudi još od 2013. godine.

Pomoćni sudac Tomislav Petrović, kojem se pripisuje nesignaliziranje igranja rukom izvan 16-erca vrataru Letici, pak ima 45 godina, spada u elitnu skupinu pomoćnih sudaca, a na prvoligaškim terenima također je od 2013. godine.

Dinamo - Hajduk 0:1 (22. kolo 2017./18., 18.2.), sažetak Izvor: tportal.hr / Autor: Youtube