iskreni mostarac

Legendarni Blaž Slišković rekao o Marku Livaji i politici u Hajduku ono o čemu mnogi šute; je li u pravu?

31.12.2021 u 14:09

Bionic
Reading

Blaž Slišković – Baka, legendarni hercegovački nogometaš koji je ostavio dubok trag u splitskom Hajduku, dotakao se aktualnih nogometnih tema

U razgovoru za Večernji list, povodom izbora za nogometaša godine, 62-godišnji Blaž Slišković – Baka najviše je bodova dao Luki Modriću što zapravo nije nikakvo iznenađenje. Naime, Baka Slišković je u najboljim danima igrao slično kao Luka Modrić, bio je posebna vrsta veznog igrača koji je uz sve to savršeno izvodio slobodne udarce.

'Luka Modrić je nogometaš bez kojega hrvatska reprezentacija nije ista, a posebno fascinira činjenica da on u 37. godini demonstrira kvalitetu kakvu u toj dobi teško može dosegnuti rijetko koji igrač. Luka je i dalje jedan od najvažnijih igrača Reala, a s reprezentacijom je ponovno ostvario plasman na SP', kazao je Slišković koji nije zabrinut činjenicom da se Modrić nakon Svjetskog prvenstva 2022. oprašta od reprezentacije jer je uvjeren kako 'Hrvatska ima dosta nogometaša koji mogu preuzeti njegovu ulogu' s naglaskom na Marcela Brozovića.

No, razgovor nije mogao proći bez priče o Hajduku i euforiji koju je izazvao Marko Livaja koji je preporodio Bile i igra sjajno.

'Livajina kvaliteta nesporna je. Primanje lopte, tehnika, lijeva, desna noga, osjećaj za suradnju... to se ne može naučiti, s tim se rađaš. E sad, zašto sve to u punom obimu nije iskazao vani? Očito je svugdje nešto nedostajalo, a u Hajduku to ima; okruženje u svlačionici, potporu navijača, ozračje oko kluba. Baš mi je drago da je sve što Livaja ima eksplodiralo baš u Hajduku. I da se napokon pogodilo s jednim pojačanjem, jer 80 posto igrača-stranaca koji su dolazili u Hajduk bili su promašaji', dodao je Slišković koji je tako, kao bivši igrač i trener Hajduka, rekao ono o čemu mnogi šute.

Uostalom, tek nedavno su čelnici Hajduka to javno rekli jer su shvatili da je puno isplativije i mudrije vraćati bivše igrače nego kupovati skupe strance kojima Hajduk gotovo ništa ne znači.

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

  • +20
NK Hajduk - NK Osijek, HT Prva liga, 20. kolo, 19.12.2021. Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX