jako je vezan za Hrvatsku

Legendarni Alistair Overeem najprije odao počast Branku Cikatiću, a onda otkrio i pravi razlog dolaska u Split, te najavio senzaciju

14.07.2020 u 19:18

Bionic
Reading

Alistair Overeem sa suprugom i kćerima boravi u Hrvatskoj, a osim što je odao počast svojem preminulom prijatelju Branku Cikatiću, otkrio je i da bi u Splitu mogao otvoriti svoj kamp, kao i da snima dokumentarac

Legendarni UFC-ov i K-1 borac Alistair Overeem odabrao je Hrvatsku za svoj godišnji odmor. Nakon Dubrovnika posjetio je i Split, a lijepu našu posjetio je sa suprugom i dvjema kćerima, ali nije da se samo odmara već i naporno trenira za svoj sljedeći meč početkom rujna. Odmor u Hrvatskoj je iskoristio i kako bi odao počast svojem preminulom prijatelju Branku Cikatiću.

'Da, stigao je Alistair u Split i odmah nam se javio. Jer iako je između njega i mog Branka bila velika razlika u godinama (op.a. 26 godina, Branko je rođen 1954., a Alistair 1980.), vezalo ih je pravo prijateljstvo. Upoznali su se tijekom brojnih K-1 turnira, a često su znali i pričati. Iskreno, je li mu Branko davao kakav savjet, nisam nikad pitala, no znam kada god bi dolazio u Hrvatsku, ali bilo je to često, uvijek su bili na ručku i dugo razgovarali. Alistairov stric ima kuću u Zadru, tako da je on još od najmanjih nogu dolazio u Hrvatsku', rekla je za tportal supruga pokojnog Branka, Ivana Cikatić, prije nekoliko dana.

Osim Cikatića, Overeem je veliki prijatelj i s Antom Bonačićem koji je pripremao i Gorana Ivaniševića za Wimbledon, a predstavljao je i Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Sydneyju kao član sprinterske štafete. Njih su se dvojica upoznali na Hvaru davnih dana, a sada ga Bonačić priprema za meč koji će se održati 5. rujna.

'Ante me ubija vježbama, ali imamo i nešto slobodnog vremena za odmor. Evo, i danas imam slobodan dan, a imali smo trening', otkrio je Overeem u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju pa dodao:

'Žena i djeca su sa mnom, idemo na večere, družimo se, uživamo u svemu. Sve je otvoreno, grad je prelijep, ne osjeti se korona kao u nekim drugim krajevima svijeta, sviđa mi se to.'

Nizozemac kaže i kako sa Splitom ima posebnu vezu, te da bi u gradu pod Marjanom mogao napraviti i kamp.

'Imam posebnu vezu sa Splitom, vidjet ćemo, možda uspijemo nešto organizirati. Planiram stvoriti svoj tim, raditi s borcima. Bit ću trener, imat ću oko sebe nekoliko pomoćnika i raditi na razvijanju novih boraca', otrkio je senzacionalnu vijest Overeem koji bi tako u Split mogao dovesti svoju akademiju.

Hrvatska će biti i dio dokumentarca o Overeemu s kojim je za tu potrebu u Hrvatsku stigao i snimatelj Peter Bouwmans koji je autor spomenutog filma.

'Snimam film za njega osobno i za organizaciju Glory', otkrio je jedan od razloga dolaska slavnog Nizozemca u Split Bouwmans koji će u dokumentarac uklopiti i dio o 'hrvatskom tigru' Branku Cikatiću.