zasitio se los angelesa

Legenda se vraća u Europu; ponovno ćemo uživati u Ibrinim majstorijama i golovima

03.10.2018 u 15:31

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović (37) u ožujku je napustio Manchester United, otišao 'preko bare' u američki MLS gdje trenutno igra za Los Angeles Galaxy. No, čini se kako Amerika za Ibru nije obećana zemlja, tamošnji nogomet ipak je još uvijek ispod njegove razine te je sve bliže povratku na Stari kontinent...

Senzacionalna je vijest objavljena danas, baš na 37. rođendan Zlatana Ibrahimovića. Da, legendarni je napadač u velikoj dilemi, ali čini se kako su ga uspjeli 'slomiti' i već bi se u siječnju 2019. godine mogao vratiti u Europu. I to ne u bilo koji klub...

Igrao je u karijeri za Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG i Manchester United, a u krugu ovih momčadi je i ona u kojoj bi trebao nastaviti karijeru.

Talijanski mediji navode kako je Zlatanov menadžer Mino Raiola, u dogovoru sa svojim klijentom, praktički se dogovorio oko povratka švedskog napadača na San Siro! Milan i dalje traži adekvatno pojačanje u napadu, a trener Gennaro Gattuso od čelnika kluba traži da mu dovedu igrača koji iza sebe ima iskustvo igranja u Serie A.

  • +39
Zlatan Ibrahimović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zlatan Ibrahimović zadovoljava sve tražene uvjete, a uz sve to je i dalje u sjajnoj formi bez obzira na veteranske godine. U Milan bi došao na posudbu do kraja sezone (MLS prvenstvo završava u prosincu), a potom bi se razgovaralo o ugovoru jer Zlatan s LA Galaxyjem ima ugovor do kraja 2019. godine.

Navijači 'rossonera' s oduševljenjem su dočekali ovu najavu jer Ibrahimović nikad nije skrivao da se baš u crveno-crnom dresu osjećao najbolje. Odigrao je ukupno 85 utakmica u svim natjecanjima (od 2010. do 2012.), zabio je 56 golova te osvojio talijansko prvenstvo i Superkup.

Uz sve to nije nevažno istaknuti kako je Milano grad u kojemu su Zlatan i supruga Helen Seger odlučili živjeti nakon što Ibra završi nogometnu karijeru.