od 1. siječnja

Legenda Sarajeva preuzima nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine

26.12.2022 u 21:54

Bionic
Reading

Kako saznaje Dnevni avaz u krovnoj kući BiH nogometa novi izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine najvjerojatnije će biti Faruk Hadžibegić (65)

Hadžibegić je već obnašao ovu dužnost od ožujka do listopada daleke 1999, godine, a sada će na klupi naslijediti bugarskog stručnjaka Ivajla Peteva kojem ugovor završava 31. prosinca 2022.

Trenersku karijeru Hadžibegić je započeo u Sochauxu. Potom je vodio Betis, Troyes, Gaziantepspor, Diyarbakirspor Denizlispor, Chamois Niortais, Dijon, SC Bastia i Arles-Avignon, Valenciennes, Crvenu zvezdu te alžirski MC Alger.

U sezoni 2019-2020 bio je izbornik Crne Gore.

Hadžibegić je legenda Sarajeva u kojem je proveo najveći dio svoje igračke karijere. Nekadašnji je reprezentativac Jugoslavije, za koju je odigrao 61 utakmicu i po broju nastupa njen je peti igrač.

S bivšom državom je sudjelovao na dva velika natjecanja; Europskom prvenstvu 1984. i Svjetskom prvenstvu 1990. godine.

Reprezentaciju BiH u ožujku 2023. očekuje početak kvalifikacija za Euro 2024., a u prvoj utakmicu Zmajevi su domaćini Islandu. Zanimljivo je da će ta utakmica biti i prva za novog izbornika jer Bosna i Hercegovina prije toga neće imati niti jednu provjeru. Protivnici BiH u grupi su još reprezentacije Portugala, Luksemburga, Slovačke i Lihtenštajna.