NBA TRŽNICA

LeBron James potpisao za LA Lakerse, mladi Hrvat Hezonja u New Yorku!

02.07.2018 u 10:52

Bionic
Reading

Jedan od najboljih košarkaša svijeta LeBron James (33) prešao je iz Cleveland Cavaliersa u Los Angeles Lakerse, objavila je u nedjelju njegova agencija Klutch Sports Group. No, svakako treba reći kako je 23-godišnji Dubrovčanin Mario Hezonja potpisao jednogodišnji ugovor za New York Knickse

Nakon tri sezone u momčadi Orlando Magic Mario Hezonja postao je slobodan igrač i već prvog dana NBA tržnice pronašao je novi klub. Potpisao je jednogodišnji ugovor s New York Knicksima vrijedan 6,5 milijuna dolara, a navodno je ključnu ulogu imao njegov vršnjak Kristaps Porzingis koji je na NBA draftu 2015. godine bio četvrti izbor, jedan 'pick' prije Hezonje.

Hezonja je nakon potpisa na društvenim mrežama napisao kako je ponosan što će irgati za Knickse i trenera Davida Fizdalea te da mu 'se san ispunio.'

Za Hezonju su interes pokazivali Portland, Sacramento i Memphis, no hrvatski košarkaš vjeruje u trenera Davida Fizdalea i nada se da će dobiti značajniju ulogu na terenu u New Yorku. U Orlandu je u četiri sezone promijenio pet trenera.

Dodajmo kako je Hezonja prošlu sezonu završio s prosjekom od 9,7 koševa, 3,7 skokova i 1,4 asistencije u 22 minute koliko je u prosjeku dobivao na parketu uz dodatak kako je na utakmicama u kojima bi dobio 30 ili više minuta bio na prosjeku od 16.9 koševa, 6.4 skokova, 2.1 asistencije uz šut iz igre 48,5 (trice 38,0%) sugerira kako je itekako upotrebljiv.

No, priča dana svakako je LeBron James koji je očekivano prešao iz Cleveland Cavaliersa u Los Angeles Lakerse.

'LeBron James, četiri puta MVP, tri puta MVP finala NBA, 14 puta All Star i dvostruki osvajač olimpijske medalje potpisao je četverogodišnji, 154 milijuna dolara vrijedan ugovor s Los Angeles Lakersima', kratko se navodi u priopćenju agencije.

Poslije fantastične sezone u kojoj su na kraju ipak titulu prvaka odnijeli je Golden State Warriorsi, James je odlučio iskoristiti izlaznu opciju i završi drugi mandat u Cavaliersima. Četverostruki MVP je u četiri godine donio Clevelandu prvu titulu prvaka NBA, a ima još dva šampionska prstena s Miami Heatom.

James je ovim ugovorom dobio novi izazov: spašavanje Lakersa od najneuspješnijeg razdoblja u povijesti kluba. Lakersi, koje se dugo smatralo najglamuroznijim klubom u NBA, nisu igrali doigravanje zadnjih pet sezona, što im je najdulje razdoblje bez postsezone u povijesti.

  • +15
Mario Hezonja Izvor: Profimedia / Autor: N.N.