pipe će voditi 'zmajeve'

Legenda hrvatskog rukometa ima novi posao; preuzeo je reprezentaciju iz susjedstva pred kojom su veliki izazovi

28.09.2022 u 13:00

Bionic
Reading

Irfan Pipe Smajlagić (60) novi je izbornik rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Jedno od najboljih desnih krila svih vremena prihvatio je novi izazov jer 'zmajeve' čeka smjena generacija i kvalifikacije za plasman na Europsko prvenstvo

Mediji u BiH donose kako je Irfan Pipe Smajlagić (60) prihvatio ponudu čelnika tamošnjeg Saveza te će sljedeće dvije godine voditi rukometnu reprezentaciju 'zmajeva'.

Smajlagić je u trenerskoj karijeri vodio reprezentacije Egipta i Irana, te Bosnu Sarajevo, riječki Zamet, rukometašice Lokomotive uz Zagreba, Čakovec te omladinske reprezentacije Hrvatske.

Uz to je bio pomoćnik izborniku Lini Červaru u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije i to na Svjetskom prvenstvu 2003. i Olimpijskim igrama 2004. godine kad su naši rukometaši osvojili zlatne medalje.

Legendarni Pipe za mnoge je najbolje desno krilo u povijesti rukometa, s reprezentacijom Jugoslavije je osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seoulu 1988. godine, a s Hrvatskom je uzeo zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine. Uz to ima i srebro s Hrvatskom na SP-u 1995. godine, te broncu s Europskog prvenstva 1994. godine u Portugalu.

S reprezentacijom BiH ga sad čekaju novi izazovi, u planu je velika smjena generacija i to baš uoči kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine.