raspad cavaliersa

LeBronu je dosta Clevelanda! Odlazi u Los Angeles...

15.06.2017 u 14:41

Bionic
Reading

LeBron James (32) sljedeće ljeto po drugi će put napustiti Cleveland Cavalierse. 'Kralj James' navodno je teško podnio poraz u velikom finalu od Golden Statea te je odlučio ne produžiti ugovor s Cavsima...

LeBron James NBA karijeru je započeo u Clevelandu, od 2003. do 2010. igrao je za Cavse, a potom otišao u Miami Heat. Bijesni su navijači tada palili njegove dresove, dugo je bio najomraženija osoba u Clevelandu i praktički cijeloj državi Ohio. 

U Cleveland se vratio 2014. godine, a prošle je odveo Cavalierse do naslova NBA prvaka. Ostvario je ono što je obećao kad se vratio i sad mirne duše može dalje.

Kako tvrde košarkaški analitičari u SAD-u, LeBronu je poraz u ovosezonskom NBA finalu jako teško pao, očekivao je veću podršku suigrača... Iako, treba biti iskren i kazati kako je baš LeBron u Cavsima birao trenere i suigrače, pa se čini da baš i nije pogodio s 'pojačanjima'. Kako god bilo, čini se kako je njegova era u Clevelandu nepovratno završena.

Prema izvorima vrlo bliskim samom Kralju Jamesu, nova je destinacija Zapadna obala, točnije Kalifornija. U stvari, svi tvrde kako LeBron James odlazi u Los Angeles, samo je pitanje hoće li se odlučiti za Lakerse ili Clipperse.

U LA-u James ima raskošnu vilu, a i neke je poslovne planove još od ranije vezao baš uz 'grad Anđela'. S 32 godine na leđima jedan od najboljih košarkaša svih vremena sigurno ima tri ili četiri dobre sezone. Posebice jer su ga ozljede svih ovih godina zaobilazile, a fizički je i dalje jedan od najspremnijih sportaša današnjice.

Pitanje je samo hoće li se odlučiti za mlađahnu i perspektivnu momčad Lakersa u kojoj važnu ulogu ima i naš Ivica Zubac ili će se prikloniti Clippersima čiji je roster prepun iskusnih NBA zvijezda. Baš sada Clippersi pokušavaju zadržati Blakea Griffina koji sve češće 'pogledava' prema Bostonu i zelenom dresu Celtica. No, brzo će promijeniti mišljenje ako se LeBron odluči pridružiti se momčadi koja nikada do sada nije osvojila NBA ligu...