KRIZA ILI PAD FORME?

LeBronu Jamesu ovo se nije dogodilo od rookie sezone!

17.03.2014 u 09:08

Bionic
Reading

Najdominantniji košarkaš današnjice i četverostruki MVP LeBron James ostvario je nešto što mu nije pošlo za rukom još od prve sezone u NBA ligi kada je 2003. direktno iz srednje škole stigao u NBA ligu

Miami Heat je prošle nedjelje gostovao u Chicagu, a samo dan nakon toga je ugostio Washington. James u obje te utakmice nije izveo nijedno jedino slobodno bacanje! Čovjek u prosjeku po utakmici 7.3 puta izlazi na liniju slobodnog bacanja, te nebrojeno puta ulazi pod obruč i pokušava iznuditi kontakt. Kod Jamesa je lopta često u završnicama utakmica, kada su momčadi obično u bonusu, i gotovo je nemoguće da barem jednom po susretu ne izađe na liniju slobodnog bacanja. Pa kako je to onda moguće?

Neki imaju teoriju da je James dvije utakmice u nizu propustio biti na liniji slobodnog bacanja, jer je odbacio zaštitnu masku za nos, koji je slomio prethodno ovome tjednu. Odbacivanjem maske James je, navodno, postao oprezniji i ranjiviji u kontaktu, pa toliko ni ne ulazi pod koš.

'Bio sam jako iznenađen', rekao je James nakon druge utakmice protiv Washingtona, kojom je ponovio neslavni rekord iz 2003. godine, kada je kao 'rookie' također u dvije utakmice zaredom ostao bez slobodnog bacanja.