SLOBODNI IGRAČI

LeBron, Wade i Bosh poslali jasnu poruku velikom Rileyju!

30.06.2014 u 09:43

Bionic
Reading

Nakon LeBrona James iz svoje posljednje dvije godine ugovora s NBA momčadi Miami Heatom odlučili su izaći Dwyane Wade i Chris Bosh...

Plan predsjednika Miami Heata Pata Rileyja polagano se, ali sigurno ostvaruje. Nakon što je San Antonio s 4-1 pregazio Miami u finalnoj seriji NBA lige, Riley je obećao da će dati sve od sebe da pojača momčad, ali da i drugi moraju zasuči rukave i upregnuti.

James je napravio prvi potez kada je prije nekoliko dana izašao iz svog ugovora, te sada, teoretski, ima pravo potpisati za bilo koji drugi klub, no svima je jasno kao dan da on ostaje na Floridi. Naime, James je to napravio kako bi potpisao dugoročniji ugovor s Heatom, ali uz manja godišnja primanja, kako bi pak momčad imala više prostora u 'salary cap' za dovođenje jednog ili dvojice vrhunskih igrača.

Isti je potez u subotu povukao i Dwyane Wade, a nešto kasnije i Chris Bosh. Treba reći kako je isto napravio i Udonis Haslem, iako njegov ugovor nije ni približno težak kao oni spomenute trojke. Primjerice, Wade je odustao kroz iduće dvije sezone primiti 42 milijuna dolara, dok je Haslem odustao od malo više od četiri milijuna za posljednju godinu svog ugovora.

Hoće li Riley uspjeti u svom naumu? Je li ovo znači kraj dominacije Heata, kluba koji je zadnje četiri sezone izborio isto toliko velikih finala. Dakle, moguć je i scenarij po kojem će veliki trio postati prošlost jer kada je NBA tržnica u pitanju – sve je moguće.

Vjeruje se da će Miami, koji je u noći NBA drafta uspio dovesti ponajboljeg razigravača u ponudi Shabazza Napiera, razmijeniti s nekime Marija Chalmersa i/ili Norrisa Colea, koji su u potpunosti zakazali prošle sezone i dokazali da nisu kalibar za naslov prvaka.

S 1. srpnjem istječe rok za izlaske igrača iz svojih ugovora, odnosno onih koji na to imaju pravo. Nakon toga kreće lov na slobodne igrače, a ne treba ni spominjati koliko će zanimljivo biti vidjeti kojeg će od košarkaša Heat uspjeti dovesti. Ponajviše se spominje razigravač Toronto Raptorsa Kyle Lowry, a jedna od opcija je i Eric Bledsoe