KLADITE SE PAMETNO

LeBron uoči ključne utakmice: Ovaj put ću biti bolji!

13.06.2013 u 17:34

Bionic
Reading

Miami Heat pokušat će na gostovanju u četvrtoj utakmici finalne serije vratiti dvoboj u egal protiv San Antonio Spursa

Otkad je u NBA-u uveden format finala 2-3-2 1985. godine, 12 od 13 momčadi koje bi nakon rezultata 1-1 slavili u trećoj utakmici je na kraju i osvajalo naslov, a jedina momčad koja to nije uspjela postići je Miami Heat 2011. godine. S obzirom da su aktualni prvaci u noći sa utorka na srijedu u trećoj utakmici doslovno pometeni od Spursa, ostaje nam za vidjeti hoće li James i društvo uspjeti još jednom protiv tradicije, no ovoga u svoju korist, piše Dvoznak.com

Nakon sjajne predstave u drugoj utakmici, igrači Miami Heata su u trećoj bili toliko neprepoznatljivi da je trener Spoelstra nakon utakmice izjavio slijedeće:

'Dobili smo ono što smo i zaslužili. Uopće nisam prepoznao momčad koja je večeras igrala.'

Uoči četvrte utakmice situacija za Jamesa i društvo nije lagana. Nakon što su već imali jednu 'must win' utakmicu, u četvrtak im slijedi druga, jer ukoliko i ovaj put upišu poraz za naslov će im trebati tri uzastopna slavlja što je protiv momčadi koju vodi Greg Popovich jako teško.

Kao što uglavnom svaki put biva kada Miami izgubi, sve oči su uprte u Jamesa koji je i treću utakmicu u nizu ostao ispod 20 poena. Najzaslužniji za to je svakako Leonard koji ga doslovno izaziva"da šutira s distance što Jamesov slabiji dio igre, no zasluge pripadaju i cijeloj momčadi koja je u potpunosti zatvorila put ka košu za LeBrona što je na koncu rezultiralo i pomalo nevjerojatnom činjenicom da James u trećoj utakmici nije izveo nijedno slobodno bacanje. James se poslije te utakmice 'posuo pepelom' i najavio svoje bolje izvedbe:

'Sve vam o mojoj igri govori to što nisam izveo nijedno slobodno bacanje. Oni me izazivaju da šutiram, a ja jednostavno promašujem. Kad god uđem pod koš udvajaju me, kad idem u tranziciju udvajaju me. Igraju izvrsnu obranu, no svejedno ja bih trebao bolje pogađati. Moram bolje. Moram šutirati bolje i donositi bolje odluke. Pripremit ćemo se. Bit ćemo bolji. Ja ću biti bolji,' najavio je James, dok je Wade dodao:

'Ako nas trojica ne povedemo momčad, nećemo postati prvaci. Cijela ekipa se oslanja na nas, moramo bolje.'