NBA

LeBron rastura, dobra rola Roka Ukića

23.03.2009 u 10:38

Bionic
Reading

Tijekom sedam dvoboja NBA lige najviše su pokazala uobičajena imena. Najviše je zabio Dwayne Wade, a najkompletniji je bio LeBron James. Teksaški derbi odlučio je Argentinac, a u novoj pobjedi jedine kanadske momčadi zapažen je bio jedini Hrvat u ligi

Cleveland je u New Jerseyju upisao devetu uzastopnu pobjedu i dodatno se učvrstio na čelu Istočne konferencije. Poslovično najbolji bio je LeBron James sa 30 koševa, 11 skokova i osam dodavanja. Poraz Netsa nije uspio spriječiti raspoloženi Vince Carter koji je susret završio sa 25 koševa, devet skokova i pet asista.

U derbiju Teksasa Houston je rastužio San Antonio i oteo im vodstvo u diviziji. Potpuno izjednačen susret prelomio je Luis Scola s posljednjih pet ubačenih koševa svoje momčadi, od čega je sa zadnja tri 11 sekundi prije isteka preokrenuo prednost domaćina

Slavili su i Raptorsi. Na svom terenu u Torontu bez posebnih teškoća slomili su otpor Clippersa i upisali tek drugu pobjedu u posljednjih deset utakmica. Vidljiv pečat na pobjedu Kanađana stavio je i Roko Ukić koji je 20 ukazanih minuta iskoristio za devet koševa (šut 4/10), osam asistencija (njegov NBA rekord), dvije oduzete i izgubljene lopte te jedan skok.

Miami je u važnom dvoboju za raspored prije doigravanja u Istočnoj konferenciji slavio u Detroitu. Pobjedu u gradu automobila gostima je donio najbolji strijelac lige Dwayne Wade sa 39 koševa.

Rezultati:

Detroit - Miami 96:101
San Antonio - Houston 85:87
Minnesota - Oklahoma 90:97
Toronto - LA Clippers 100:76
New Jersey - Cleveland 88:96
New Orleans - Golden State 99:89
Sacramento - Philadelphia 100:112