TROFEJ DO TROFEJA

LeBron ponovio uspjeh Jordana iz 1992.

13.08.2012 u 19:49

Bionic
Reading

Ne zovu ga bez veze 'The King'. LeBron James 'kralj' je košarkaških terena i teško da će ga netko u skoroj budućnosti dostići. A svoju dominaciju u današnjici potvrdio je drugim triple-doubleom u povijesti Igara. No, nije James prvi u povijesti koji je uzeo NBA naslov, bio MVP sezone i finala i olimpijsko zlato. Prije njega je to ostvario Michalel Jordan 1992. godine

LeBron James nakon olimpijskog finala i osvojenog zlata u dvoboju sa Španjolcima poručio je kako će razmisliti hoće li sudjelovati i na Igrama 2016. godine u Brazilu. No, možda je to i za neke druge košarkaše dobra vijest, jer prema onome što ovaj 28-godišnjak radi na košarkaškim terenima teško je dostižno.

LeBron je tako u ovoj sezoni postao NBA prvak, s Miami Heatom, izabran je za MVP-a sezone, potom i NBA finala. Vrhunac LeBronove sezone je bilo zlato na olimpijskim igrama. A i na njima je imao veliko ostvarenje. Naime, u dvoboju s Australijom postigao je drugi triple-doube u povijesti olimpijskih igara.

A isto ostvarenje ostvario je veliki i legendarni Michael Jordan, koji je 1992. godine uzeo naslov s Chicago Bullsima i protiv Hrvatske osvojio olimpijsko zlato u Barceloni.