KLADITE SE PAMETNO

LeBron će ostati 'ispod' protiv Minnesote

04.03.2013 u 12:49

Bionic
Reading

Slično kao i lani, Minnesota Timbervolvesi (20-36) su u ovu sezonu ušli s velikim ambicijama i namjerom da po prvi put nakon 2004. godine dohvate doigravanje, no ponovo su se ozljede ispriječile na tom putu

Trenutno zauzimaju tek 12. mjestu Zapadne konferencije, a od posljednje 34 utakmice dobili su samo osam, a tek pet od 27 otkako su ponovno ostali bez Kevina Lovea koji se vratio treninzima, ali ga neće biti do sredine ožujka. Loveu i nekolicini drugih igrača na listi ozlijeđenih pridružili su se Andrej Kirilenko i Nikola Peković pa nije ni čudno što takvi Wolvesi nisu bili dostajan protivnik Blazersima koji su u subotu na svom terenu slavili 109:94.

U civilu na klupi našao se i Brandon Roy, bivši najbolji igrač Trail Blazersa koji je po prvi puta posjetio Rose Garden u Portlandu otkako je proglasio umirovljenje zbog bolnih koljena, da bi se ipak vratio u dresu Timberwolvesa, pa ponovno morao na operaciju koljena, na kojoj je bio u studenom.

Prognoza:

Možda sam ove sezone mogao i nešto češće pisati undere naLeBrona Jamesa, no teško je pogledati utakmicu Heata, sjesti pred laptop i datikvalitetne argumente zašto bi baš sada trebao imati nešto skromniju večer.Počet ću s njegovom jučerašnjom izvedbom. Naime, na parketu je proveo 43 minutetijekom kojih je zabio 29 poena uz 11/23 šut iz igre, a stigao je sakupiti i 11skokova te sedam asistencija. U trećoj dionici je dobio neugodan udarac u koljeno,no svejedno je na parketu proveo cijelo drugo poluvrijeme i sveo Anthonyja naosam poena u tom dijelu utakmice. Večeras Heat ima mnogo lakšeg suparnika imišljenja sam kako mogu do rekordne 15. uzastopne pobjede i bez Jamesove velikepartije, barem što se koševa tiče. Iako je vjerojatno fizički fenomenalnopripremljen tu hrpu mišića nije lako napuniti s kisikom pa bi ga trenerSpoelstra mogao malo odmoriti, pogotovo ukoliko rezultat bude povoljan, avjerujem da hoće. Igrati protiv Knicksa (Anthonyja) i protiv Wolvesa vjerojatnone budi u Jamesu jednaku razinu motivacije što mi uz navedeno daje dodatnusigurnost u prolaz ove oklade.

Dok su ga pokazali na velikom semaforu u dvorani u drugoj četvrtini, Roya su u Portlandu pozdravili ovacijama s tribina, a prije utakmice, njegove su riječi bile da mu je drago ponovno vidjeti ljude koji su godinama navijali za njega. Blazersi pak nisu pokazali previše milosti prema oslabljenim T'wolvesima i već nakon uvodnih 12 minuta, vodili su s 31:19. Do početka posljednje dionice još su malo povećali svoju prednost (85:71) i momci iz Minneapolisa nisu uspjeli doći niti blizu preokreta.

'Očito je kako smo iznimno "tanki" zbog silnih ozljeda koje nas pogađaju. Moramo nastaviti igrati sa pravim pristupom, davati sve od sebe i na kraju će nam se to negdje isplatiti. Borili smo se cijelu utakmicu, ali Blazersi su jednostavno bili bolji. Nedostaju nam ozlijeđeni igrači,' frustriran je trener Rick Adelman nakon petog uzastopnog poraza.

Wolvese je u Portlandu predvodio Derrick Williams s 23 poena i osam skokova. Luke Ridnour je upisao 18 poena i šest asistencija. Ricky Rubio nije bio daleko od triple-doublea, s 12 poena te po devet skokova i asistencija, uz tri osvojene i pet izgubljenih lopti.

Po riječima trenera Adelmana ozljeda mišića lista bi mogla Andreja Kirilenka "neko vrijeme" zadržati u civilu, dok stanje trbušnog zida Nikole Pekovića nije potpuno poznato pa ga se može u najmanju ruku može smatrati upitnim za večeras kada u Target Centar dolazi LeBron James koji je svoje momčadi (Heat, Cavs) odveo do 13 uzastopnih pobjeda nad Wolvesima.
Jedna pobjeda dijeli Jamesa i društvo od obaranja rekorda organizacije u uzastopnim pobjedama. Prevladavši veliko iskušenje u New Yorku prvaci su došli do svoje 14-e uzastopne pobjede. S obzirom da su ih Knicksi ove sezone već 2 puta pobijedili i s obzirom da su u jednom trenutku zaostajali čak 16 poena, može se ustvrditi da je ovo bilo možda i najveće iskušenje za Miami tijekom ovog niza.

Nakon prve četvrtine i vodstva Miamia 23-22, Knicksi pokazuju kako su pobijedili u oba ovosezonska susreta. Brz protok lopte, izvrsna trica te za promjenu raspoloženi Jason Kidd rezultirali su vodstvom Knicksa na poluvremenu 59-45.

S obzirom na zaostatak, raspoloženog Anthonya s 24 poena do tada, a s druge strane Jamesa sa samo 10 i Bosha na svega 2, izgledalo je tada da se Knicksima smiješi i blowout pobjeda. Ipak prvaci u drugom poluvremenu pokazuju u potpunosti drugačije lice. U 3. četvrtini Miami prvo dolazi do -4, no Knicksi se tada odupiru i ponovno vraćaju na +11.

Međutim, serijom 10-3 Miami privodi 3. četvrtinu kraju te na ulazu u posljednju dionicu zaostaju samo -4, 77-73, unatoč činjenici da do tog trenutka Bosh nije uhvatio ni skok. 5:25 prije kraja Bosh izjednačuje na 87-87 a Wade potom dovodi prvake u vodstvo 89-87. James na drugoj strani blokira Chandlera i 4:05 prije kraja dovodi Miami na +4. Knickse je na životu držao Felton s dva polaganja, međutim ukradenom loptom 23 sekunde prije kraja James zakucavanjem potvrđuje pobjedu.

Iako je dobio neugodan udarac u koljeno u 3. četvrtini James je na parketu proveo cijelo drugo poluvrijeme.

'Neumoran je. Igrao je jako, a nakon 40 minuta igre izgledao je još jače. Jednostavno, nisam ga mogao izvaditi u zadnjoj četvrtini. Da sam uopće pokušao on bi me vjerojatno zadavio,' izjavio je trener Miamia Spoelstra.

James je na kraju ubacio 29 poena (12-23) uz 11 skokova i 7 asistencija dok je Wade dodao 20 (8-16) uz po 8 skokova i i asistencija. Nakon katastrofalnog prvog poluvremena i 3 četvrtine bez skoka, Bosh je na kraju završio na 16 poena (7-17) i sa samo jednom uhvaćenom loptom.

'Tijekom pobjedničkog niza morate pronalaziti nove načine za doći do pobjede. Ovo nam je vjerojatno bio najuzbudljiviji i najveći izazov,' osvrnuo se Wade. Dok je Haslem bio na Anthonyu, Carmelo je igrao kao da je sam na parketu.

U nastavku, James je preuzeo tu nezahvalnu ulogu a kakav je posao obavio najbolje se vidjelo na kraju.

'Morate mu pokušati otežati,' kazao je James.

Konačnu priliku za rušenje rekorda organizacije prvaci imaju večeras u Minnesoti koju su ove sezone svladali na svom parketu sredinom 12-og mjeseca 103-93.Od starta veljače i poraza od Indiane Miami djeluje nezaustavljivo. Od tada su na omjeru 14-1 a tijekom tog niza u prosjeku ubacuju 106, 4 koša, dok primaju gotovo 10 manje, 96,2 u prosjeku po utakmici.