LAJAVAC NADGLASAN

LeBron Barkleyju: Ti si obični glupan

30.11.2008 u 12:41

Bionic
Reading

Iako je do 1. srpnja 2010. ostalo više od godinu i pol dana, NBA liga već s nestrpljenjem očekuje taj datum. LeBron James mogao bi tada napustiti Cleveland, što superstar ni ne pokušava sakriti. Sveprisutni Charles Barkley zbog toga ga je verbalno napao, n

Tog datuma počet će ljetni prijelazni rok, a na tržištu će se kao slobodni igrači naći James, Chris Bosh i Dwayne Wade. Moguće je da klubovi s njima produlje ugovore, ali rotacija će sigurno biti. Kada se tom trojcu dodaju i imena poput Paula Piercea, Dirka Nowitzkog, Yao Minga, Amare Stoudemirea koji će također (uz odštetu) moći promijeniti sredinu ne čudi najava LeBrona Jamesa.

'1. srpnja 2010. godine trebao bi biti najuzbudljiviji datum u povijesti prijelaznog roka NBA lige. Mnogi klubovi već se sada pripremaju za dovođenje najboljih igrača. Ne znam što će tada biti sa mnom, znam samo da sam sada koncentriran na ovu sezonu,' rekao je LeBron u New Yorku i između redaka poručio da ne bi imao ništa protiv dolaska u Knickse.

Takve konstrukcije nisu dobro sjele legendarnom Charlesu Barkleyju koji radi kao sukomentator za televiziju TNT. Vječni prgavac je poručio najvećoj zvijezdi lige da se usredotoči na svoj klub Cleveland:

'Da sam ja LeBron James, začepio bih gubicu. Inače sam njegov zagovaratelj, jer je pastuh na terenu, no dosadan je s tim pričama što će se dogoditi za dvije godine. To je nedostatak poštovanja prema igri i njegovim Cavaliersima.'

Barkley, koji se kroz karijeru proslavio izjavama tipa: 'Da je drvo ružno, ti bi bio šuma, (namijenjeno novinaru), 'Ti s broda ne bi pogodio more' (Patricku Ewingu) i sličnim konstrukcijama, ovaj put naišao je na oštru repliku.

'On je glup, to je sve što ću reći', nije se libio James prizemljiti slavnog prethodnika.

Dugi Barkleyjev jezik ne dopušta mogućnost da to ostane posljednja stavka ove prepirke.