U OBRANU PRIJATELJA

LeBron Barkleyju: Bolje bi bilo da šutiš!

11.12.2012 u 21:25

Bionic
Reading

Legendarni košarkaš Charles Barkley 'obrušio' se na igrača Miami Heata Dwyanea Wade nakon nekoliko slabijih utakmicea ove sezone, što je jako uzrujalo njegovog prijatelja LeBrona Jamesa...

Wadeove brojke nisu dobre kao proteklih sezona, ali to definitivno ne znači da je 'izgubio atletske mogućnosti i da više nije ista osoba'.

'Počinje gubiti atlecizam i polako gubi korak s mlađim igračima u ligi. Više nije isti igrač kao nekada. Više nije eksplozivan kao prije i puno puta koristi 'fadeaway' šut što pokazuje njegovu slabost,' rekao je Barkley 29. prošlog mjeseca, nakon čega je još nizom 'oštrih' riječi pokušao umanjiti talent dvostrukog osvajača NBA prstena.

Odgovor Wadea na Barkleyeve riječi uslijedio je u proteklih nekoliko dana kada je Miami vezao dvije pobjede protiv New Orleansa i Atlante, a sjajni bek Heata u prosjeku je postizao 26 poena, uz fenomenalnih 80 posto ubačaja iz igre. Takva statistika dala je dovoljno 'municije' njegovom najboljem prijatelju LeBronu Jamesu da uzvrati Barkleyju.

'Taj učinak znači da bi Barkley trebao zašutjeti! Mislim, čovjek je pucao 80 posto iz igre u posljednje dvije utakmice. To je luda statistika, zar ne? Zato i jest jedan od najboljih igrača današnjice. Nevjerojatan je,' rekao je James nakon pobjede nad Atlantom.

Podsjetimo, Wade je nakon prošlosezonskog osvojenog naslova bio podvrgnut težoj operaciji koljena, te se vratio treninzima tek na kraju priprema. Za očekivati je bilo da njegove predstave neće biti na razini finalnih izadanja prošle sezone, te da će mu biti potrebno još nekoliko tjedana da dosegne svoj fizički maksimum.