lige petice

Las Palmas srušio Atletico; PSG uvjerljiv protiv Montpelliera

03.11.2023 u 23:07

Bionic
Reading

U petak su odigrane četiri utakmice u Ligama petice...

ŠPANJOLSKA LIGA

Iznenađujući poraz doživjeli su nogometaši madridskog Atletica na gostovanju kod Las Palmasa, koji je u prvoj utakmici 12. kola španjolskog prvenstva slavio s 2-1. Kirian je u 51. minuti doveo Las Palmas u vodstvo, da bi ga u 75. minuti Benito Ramirez udvostručio. Alvaro Morata je u 83. minuti uspio samo smanjiti zaostatak Atletica.

Madridska momčad je ostala na 25 bodova iz 11 utakmica i drži treće mjesto s tri boda zaostatka za Real Madridom i Gironom. Barcelona je četvrta s 24 boda. Las Palmas je sa 17 bodova privremeno došao na devetu poziciju.

Las Palmas - Atletico Madrid Izvor: Profimedia / Autor: JAVIER SORIANO / AFP / Profimedia

FRANCUSKA LIGA

Nogometaši Paris Saint-Germaina su u petak na Parku prinčeva svladali Montpellier s 3-0 u prvoj utakmici 11. kola francuskog prvenstva.Korejac Lee Kang-In postigao je vodeći pogodak u 10. minuti. Warren Zaire-Emery je u 58. minuti udvostručio prednost momčadi Luisa Enriquea, a konačnih 3-0 postavio je Portugalac Vitinha u 66. minuti.

Sedmom prvenstvenom pobjedom Parižani su privremeno zasjeli na vrh ljestvice s 24 boda, dva više od Nice koja ima utakmicu manje. Montpellier je na 11. mjestu s 11 bodova.

NJEMAČKA LIGA

U prvoj utakmici 10. kola njemačke Bundeslige nogometaši Bochuma slavili su s 2-1 na gostovanju u Darmstadtu. Dvostruki strijelac za pobjednike bio je Takuma Asano (25, 54), dok je pogodak za Darmstadt postigao Fabian Nurnberger (43).

Bartol Franjić je ostao na klupi za pričuve domaće momčadi.

Prvom pobjedom u sezoni Bochum je došao do osam bodova i skočio na 13. mjesto, čime je postisnuo Darmstadt na 15, poziciju, koju drži sa sedam bodova. Vodeći Bayer ima 25 bodova, dva više od aktualnog prvaka Bayerna.

TALIJANSKA LIGA

Nogometaši Bologne na svom su stadionu svladali rimski Lazio s 1-0 u prvoj utakmici 11. kola talijanske Serie A, odigranoj u petak. Pobjednički pogodak postigao je Škot Lewis Ferguson u 46. minuti.

Nikola Moro je za Bolognu igrao od 73. minute, a Toma Bašić je ostao na klupi za pričuvne igrače Lazija.

Bologna je s 18 bodova privremeno došla na šestu poziciju, dok je Lazio sa 16 bodova pao na osmo mjesto. Vodeći Inter ima 25 bodova, dva više od Juventusa.

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore