SuperSport HNL

Hajduk dočekuje Rudeš bez pola momčadi, trener Karoglan otkrio novosti oko Kalinića

03.11.2023 u 16:03

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka u 14. kolu SuperSport HNL-a na Poljudu dočekuju posljednji Rudeš (subota, 18.10 sati, MAXSport1, MAXtv). Susret je najavio trener 'bilih' Mislav Karoglan

Hajduk je uz puno muke u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa u Pločama pobijedio Jadran 2:0, a pred 'bilima' su u sljedećih pet dana još dvije utakmice.

Prva je sutra, u 14. kolu SuperSport HNL-a na Poljud stiže posljednji Rudeš (subota, 18.10 sati, MAXSport1, MAXtv), a onda već u srijedu 'bili' gostuju u Osijeku gdje će igrati zaostalu utakmicu 8. kola (17 sati, MAXSport1, MAXtv).

Trener Mislav Karoglan u velikim je problemima jer za utakmicu protiv Rudeša ne može računati na Marka Livaju i Filipa Krovinovića koji odrađuju žute kartone, a Ferro i Melnjak su zbog ozljeda izgubljeni na duže vrijeme dok su Elez, Dajaku i Sigur upitni.

'U Pločama smo mogli dati nekoliko golova u prvom dijelu, ali nemojmo podcjenjivati Kup i Jadran, dalmatinski klubovi su uvijek dobri. Trebate pitati Bayern kako se osjeća nakon ispadanja iz Kupa. Ja sam uvijek kritičan, ali u ovom periodu igramo svako tri dana i znate kako to ide', započeo je Karoglan te otkrio tko će biti kapetan i koga sigurno nema protiv Rudeša?

'Lovre Kalinić je uvijek kapetan, bez obzira na to počeo ili bio na klupi. Imamo već posloženo, vidjet ćemo sutra, ali mislim da ste dovoljno pametni da pogodite i sami u dva imena. Ferro i Melnjak su out. Elez, Dajaku i Sigur su upitni', potvrdio je Karoglan te otkrio postoji li mogućnost da Čuić i Dolček zaigraju od prve minute?

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Oba su u uskom krugu kandidata za početi susret. Imam jednu ideju u glavi, a imam i plan B...'

Leko je koristio Sigura na desnom beku i u vezi, kakvi su Karoglanovi planovi?

'Mislim da smo tu na istom tragu, on može igrati na obje pozicije. Ako želimo izgradnju u prvoj fazi, onda je on dobar izbor za desnog beka. On je svejedno vezni igrač, samo je pitanje igra li desno ili centralno', razmišlja trener Hajduka te otkriva jesu li za susret protiv Rudeša opcija Odjidja i Benrahou:

'Odjidja ima problema s kvadricepsom, ali jučer je izdržao trening i treba vidjeti hoćemo li ga koristiti. Benrahou je opcija na 'desetki' i na krilu.'

Otkrio je Karoglan i ima li nešto novo oko povratka Nikole Kalinića...

'Ima, dogovorili smo se da ćemo se vidjeti', potvrdio je Karoglan pa se vratio na 'tekuće' probleme - vraća li se na gol Lovre Kalinić ili Lučić ostaje:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Imam dvije jedinice. Lovre je kapetan i u tom smislu je poseban, a Lučić je poseban u drugom smislu i tu imam slatke brige. Drago mi je da je Lovre branio u Pločama nakon godine dana i sretan sam zbog izbora golmana.'

S obzirom na to da nedostaju trojica ključnih igrača, je li protiv Rudeša jedino važna pobjeda ili i način na koji se dođe do nje?

'Pobjeda je uvijek najvažnija, ali teško će se to odvojiti. Tako da mislim da sam sve rekao. Važno je da pobijedimo, da čuvamo domaći teren kao zjenicu oka i da igramo dobro ako je to moguće', kaže Karoglan koji se osvrnuo i na ozljedu Melnjaka. Može li nadoknaditi Melnjaka u svemu onome što je on donosio?

'Ne možeš Melnjaka nadoknaditi u onom smislu da može djelovati u tri smjera. Takav profil nemamo, neću lagati. Ono što imamo je Diallo, koji je u jednoj fazi dominatnan, u drugoj mu malo moramo dati. Imamo i Hrgovića, kojeg sam prije par godina spustio s veznog na beka. On je drugačiji profil, superofenzivan, ali zahtijeva drugačiji profil u boxu. Igrač može biti najbolji, ali ako nema ono nešto što mi treba za nešto nadopuniti, ja ga ne stavljam. Melnjak mi je zadao glavobolju, ali idemo korak po korak. Njemu želim što brži oporavak, a mi i dalje imamo isti cilj, pobjeđivati.'

Kakva je psihološka priprema za Rudeš?

'Ja momčad pripremam kao da nam je svaka utakmica finale. Mi smo ove sezone već dobili šamar od ekipe koja nije imala pobjedu... Čovjek uči na greškama.'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +21
SuperSport Hrvatski nogometni kup: Jadran LP - Hajduk, 3.10.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Trener Rudeša Toni Golem je najavio da dolazi osvojiti bod na Poljud, što znači da će se vjerojatno zatvoriti...

'Svaki protivnik ima svoj plan. Ja jako malo čitam novine i nemam društvene mreže, tako da sam začahuren i to je moj put. Ja i Toni se znamo još od juniora i prijatelji smo. Cijenim ono što radi, znam da je tako i s druge strane... Ali sad nam je fokus na našim momčadima i to je jedino bitno.'

Nema Livaje, tko će pucati penal ako ga bude?

'Prvi penal će pucati prvi izvođač, a drugi penal će pucati drugi izvođač. Mislim o svemu', zaključio je u šali Mislav Karoglan.

Standings provided by Sofascore