PAU GASOL U ŠOKU

Lamar Odom kritično: Ova vijest mi je slomila srce!

15.10.2015 u 12:25

Bionic
Reading

Bivši dvostruki NBA prvak Lamar Odom (35) i dalje se nalazi u kritičnom stanju, a na životu ga u bolnici održavaju aparati, prenijeli su američki mediji.

Liječnici tvrde kako ima 50 posto izgleda da preživi, a ključnim će biti idućih 48 sati. Liječnici ne isključuju niti mogućnost trajnog oštećenja mozga, jetre i pluća.

Odom se nalazi na odjelu intenzivne njege bolnice u Las Vegasu gdje je doveden nakon što je pronađen bez svijesti u jednoj javnoj kući u Nevadi. Policija je potvrdila kako je Odom, koji je s LA Lakersima osvojio dva naslova prvaka (2009, 2010) u javnoj kući uzimao kokain i viagru. Međutim, njegov otac Joe Odom smatra kako je njegov sin namjerno drogiran jer 'on nije od onih koji se zabavljaju na takav način'.

'Ova vijest mi je slomila srce. Uživao sam s njim u društvu, zaista smo bili povezani. Tužan sam. Nadam se kako će preživjeti', kazao je Španjolac Pau Gasol koji je s Odomom dijelio svlačionicu od 2007. do 2011. Poruke podrške poslali su mu i brojne zvijezde NBA lige Shaquille O'Neal, Paul Pierce, LeBron James, Dwayne Wade...

'Svi molimo za njega. Nadam se kako će dobiti ovu bitku', napisao je O'Neal.

Osim što je s Lakersima osvojio dva naslova, Odom je igrao i za LA Clipperse, Miami Heat i Dallas Maverickse. S reprezentacijom SAD-a je osvojio brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. Popularnost mu je eksplodirala kada se pojavio u reality showu koji prati život obitelji Kardashian. Oženio se s jednom od kćeri Kardashian, Khloe, u prosincu 2010. Supružnici Odom su dobili i vlastiti reality show prije nego su se razveli u prosincu 2013. Odom je, kada se razvodio, bio osuđen zbog vožnje pod utjecajem alkohola na tri godine uvjetno te je morao ići na liječenje.