PORUKA IZBORNIKU

Lakićev hat-trick za 48 minuta

26.10.2010 u 22:42

Bionic
Reading

U šesnaestini finala njemačkog nogometnog kupa istaknuo se i hrvatski napadač Srđan Lakić, golgeter Kaiserslauterna - zabio je sva tri gola u pobjedi protiv Arminije

Kaiserslautern ove sezone živi od golova Srđana Lakića. Hrvatski napadač najbolji je strijelac momčadi u prvenstvu s pet golova, a sada je svoju momčad uveo u osminu finala nakon što je gostima iz Arminije uvalio hat-trick.

Lakić je prvi gol zabio u 11., a drugi u 42. minuti, i to oba puta glavom nakon nabacivanja Tifferta, a priču je zaključio preciznim udarcem s desnom nogom u 48. nakon dodavanja Schulza.

Bivši napadač Herthe, Kamen Ingrada, H. dragovoljca i juniora Hajduka tako je poslao jasnu poruku izborniku Slavenu Biliću da bio možda trebao biti barem u širem kadru reprezentacije.

Ivo Iličević je, kao i Lakić, za pobjednike odigrao cijelu utakmicu i dobio žuti karton, a Stiven Rivić je ušao u 80. minuti.

Bayern je s dva gola Schweinsteigera (27, 75) svladao Werder 2:1 (Pizarro, 2) za koji je Pranjić odigrao 90 minuta te je zamijenjen u sudačkoj nadoknadi, a Olić je za Bavarce ušao u 81.

Schalke je sa 1:0 (Jurado, 12) prošao ispit u Frankfurtu, a za goste je cijelu utakmicu na terenu proveo i Ivan Rakitić.

Čitavu utakmicu za Wolfsburg odigrao je Mario Mandžukić, a njegova je momčad sa 3:1 izbacila amatersku momčad Victoria iz Berlina.

Lakićevi golovi


Rezultati utakmica:
Koblenz - Hertha 2:1
Victoria Berlin - Wolfsburg 1:3
Greuther Fuerth - Augsburg 2:4 (produžeci)
Koeln - Muenchen 1860 3:0
Kaiserslautern - Arminia 3:0
Energie - Freiburg 2:1
FSV Frankfurt - Schalke 04 0:1
Bayern - Werder 2:1