zadovoljni turnejom

Ladić po povratku iz SAD-a komentirao Ćorlukino prozivanje suigrača

29.03.2018 u 21:35

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u SAD-u je odradila prvi pripremni ciklus uoči SP-a u Rusiji. Dalićeva vrsta izgubila je od Perua 2:0, ali je u sljedećem ogledu, protiv Meksika, pobjedom 1:0 popravila dojam. A o svemu se po povratku u Zagreb izjasnio i novi član stručnog stožera Dražen Ladić

Hrvatska nogometna reprezentacija proteklih je desetak dana boravila u SAD-u, a gdje su Dalićevi igrači odigrali i prve dvije prijateljske utakmice u sklopu priprema za SP u Rusiji. Bilo je to ujedno i prvo reprezentativno okupljanje od studenoga prošle godine i utakmica dodatnih kvalifikacija protiv Grčke.

U međuvremenu se dosta toga pisalo o kompletiranju Dalićevog stožera, a najspornije je bilo imenovanje Dražena Ladića. Naravno, ne s Daliveće, već strane Hrvatskog nogometnog saveza, te je Ladić tek u SAD-u prvi put surađivao kao član stručnog stožera.

Što je tome bio razlog, odgovor za Novu TV dao je upravo bivši reprezentativni vratar te izbornik U-21 selekcije, Dražen Ladić.

  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Vjerujem da je bilo raznih razloga, ali ne znam ni ja sve potankosti o tome. No, mišljenja sam da se sada ne trebam vraćati na to jer ne bi nikome koristilo. Svu komunkaciju sa Savezom je vodio izbornik Dalić', diplomatski je odgovorio Ladić a onda je komenirao i izjavu Filipa Bradarića, koji nije želio ulaziti u suštinu Ćorlukine izjave kako šestorica igrača ipak nisu trebala ranije odlaziti s ovog okupljanja.

'Mislim da je Bradarićeva odluka sasvim ispravna, posebno od igrača koji nije takvog stausa. Jer mora se znati nekakav red, tko što može govoriti u reprezentaciji. A što se tiče Ćorlukine reakcije, vjerojatno je osjetio s obzirom na svoju reputaciju i svoj status, koji je veliki, da ima pravo iznijeti svoje mišljenje. Druga je stvar što to novinama dobro dođe i onda one probaju to interpretirati na svoj način. Uz, ne znam, kome je poslana poruka, kakva je poslana poruka. I mislim da sada pitate Ćorluku kome je i kakvu poruku poslao, da tu odgovora ne bi bilo nikakvog.'

Jedan od stožernih igrača, Ivan Rakitić, ostao je na svoju ruku. Pa je i logično pitanje, zašto još neki nisu ostali.

'Ukoliko želite tražiti razloge za insinucaiju, uvijek ćete ih nači. I u jednoj i u drugoj varijanti. Ne samo Hrvatska, već puno reprezentacija je u drugoj utakmici mijenjala po nekoliko igrača. Recimo, Njemačka je isprobala sedam novih igrača. Ja sam pratio Island, koji je u durgu utakmicu ušao sa šest novih igrača. Dakle, turneja je imala jedan svoj cilj. A taj cilj ne bi bio ispunjen da su obje utakmice igrala ista jedanaestorica'.

  • +6
Prijateljska utakmica: Meksiko - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ladić je s većinom igrača reprezentacije već surađivao kao izbornik U-21 vrste, te je dodao da će njihova forma prije svega ovisiti o treninzima i nastupima u klubovima.

'Ljudi s rezultatom prve utakmice, naravno da nisu bili zadovoljni je rkod nas se sve, ne samo utakmice, gleda kroz 'prst gore' ili 'prst dolje'. Nakon svake pobjede, mi smo svjetski prvaci, a nakon svakog poraza je tragedija. Ali ne treba to gledati na taj način. Imamo jednu misiju, što bolji rezultat i što bolji plasman na svjetskom prvenstvu. I sve ove pripreme, pa i utakmice protiv Brazila i Senegala, bit će za postizanje optimalne vizije i dojma koja su to jedanaestorica najboljih za svjetsko prvenstvo', zaključo je Dalić, uz dodatak kako je u dobrim odnosima s ljudima iz vodstva HNS-a.