KLADITE SE PAMETNO

Laboral u Malagi bez Heurtela; hoće li Perasović slaviti?

07.02.2014 u 14:03

Bionic
Reading

U Malagi se igra tradicionalni Kup kralja, a titulu pobjednika brani momčad Barcelone. Po mnogima, jedan od najneizvjesnijih parova četvrtfinala jest Pamesa - Laboral Kutxa

U potpuno različitoj situaciji i formi ova dva tima dolaze u Malagu. I dok svi smatraju kako Valencija može pomrsiti račune Realu i Barceloni, Laboral Kutxa je trenutno u ogromnoj krizi, a uoči Malage ima i dodatnih problema s ozljedama ključnih igrača.

'Prva utakmica je najveća, ako to ne dobiješ gotov si. Nadam se da možemo uradit nešto veliko u prvom susretu i onda govoriti o narednim', ističe Romain Sato, krilo od najvećeg povjerenja Velimira Perasovića, čovjek s uvjerljivo najvećom minutažom u timu, što je donekle i posljedica ozljede Vladimira Lučića.

Bivšeg igrača Partizana nećemo gledati ni danas, kao ni krilnog centra Aguilara, ali u odnosu na pobjedu protiv Barcelone prošli vikend, Valencija će biti jača za Doellmana i centra Liščuka, a to su dva izuzetno bitna igrača i važna kotačića. Rotacija postaje šira, a o kvaliteti Valencije svakako govori i ta pobjeda protiv Barcelone iako su na odmoru gubili 51:38. U trećoj četvrtini utrpali su 33, Lafaette, Dubljević i Ribas trpali su trice, dobili tu dionicu 17 razlike i vratili se u susret, koji su u konačnici i dobili. Iako je rana faza sezone, oni već u džepu imaju 2. mjesto pred playoff, što znači izbjegavanje Reala i Barce do eventualnog finala.

Vratimo se mi Kupu... Ukrajinski centar Liščuk nije igrao u 2014. godini zbog problema s mišićima, danas će pomoći koliko bude mogao.

'Osjećam se puno bolje, počeo sam trenirati s ekipom i vjerujem da mogu biti dobro za ovaj susret.'

Triguero je puno toga dao Perasoviću, naročito u defanzivi, u proteklim tjednima. Dubljević je snaga za napad, danas će tu biti i Doellman, koji ne tako davno u Vitoriji zabio koš u zadnjoj sekundi za pobjedu nad Laboralom jedan razlike.

I dok su Peras i Ribas razbijali glavu kako braniti Heurtela i njegovu igru s visokim igračima Laborala, iz Vitorije je stigla potvrda o - neigranju Heurtela. Francuz je ostao u Vitoriji, nije ni putovao za Malagu zbog ozljede gležnja u posljednjem porazu kod Gran Canarije. Bio je to četvrti uzastopni poraz Scariolove momčadi, koja igra sve lošije i bitno je pala u formi. Umjesto Heurtela napadima će vjerojatno dirigirati Poeta, tu je i Walter Hodge koji je u posljednjim tjednima potpuno ispao iz rotacije i Scariolo uopće nema povjerenja u njega. S momčadi je išao i mladi Britanac Van Oostrum, mada je on ove sezone više tu kao brojka. Upitan je nastup i dalje Adama Hange, koji je propustio posljednjih nekoliko susreta.