KAZNA KYRGIOSU

Kyrgios zbog uvreda Wawrinki kažnjen s 10.000 dolara

13.08.2015 u 22:21

Bionic
Reading

Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) kaznilo je Australca Nicka Kyrgiosa s 10.000 dolara, zbog uvrede koju je izrekao tijekom dvoboja 2. kola ATP turnira u Montrealu, a bila je usmjerena prema njegovom suparniku Stanu Wawrinki.

Visina kazne koju će 20-godišnji Kyrgios morati platiti još nije javno obznanjena, jer ATP prvo mora australskog tenisača obavijestiti o svojoj odluci, a koja je donesena za manje od 24 sata otkako se incident dogodio.

Kamere i mikrofoni postavljeni uz teren središnjeg stadiona u Montrealu snimili su Kyrgios kako tijekom dvoboja, prolazeći pokraj Wawrinke, izgovara rečenicu:

'Kokkinakis ti je bio s djevojkom. Žao mi je što ti to moram reći'.

Thanasi Kokkinakis je druga velika nada australskog tenisa, a pretpostavlja se da je djevojka na koju se odnosila Kyrgiosova rečenica hrvatska tenisačica Donna Vekić s kojom su mediji često povezivali 30-godišnjeg Wawrinku, nedavno rastavljenog oca 5-godišnje kćeri.

Wawrinka je zbog bolova u leđima morao predati dvoboj Kyrgiosu, a nakon meča javno je napao Australca zbog izgovorenih riječi te pozvao ATP na djelovanje u ovom slučaju.

'Nema potrebe za takvim ponašanjem, Doista se nadam da će ga ATP ovoga puta žestoko kazniti. Nije mu prvi put da ima problema s ponašanjem na terenu, sa svojim djelima i riječima. Nadam se da vodeći ljudi to ne podupiru. Bez obzira tko si i pod kakvim si pritiskom na terenu, postoje stvari koje ne smiješ izgovoriti', rekao je Wawrinka u svom istupu.

Kyrgios se pravdao da su njegove riječi bile reakcija na ono što je Wawrinka prethodno njemu izgovorio tijekom meča.

Malo je previše brbljao. Dogodilo se u afektu, ne znam, jednostavno sam to rekao', izjavio je Kyrgios ali se nešto kasnije putem Twittera ispričao Švicarcu.

Unatoč javnom kajanju, Kyrgios bi mogao snositi dodatne posljedice zbog svog opakog jezika i neprimjerene reakcije, jer je ATP najavio mogućnost dodatnih sankcija protiv 20-godišnjeg Australca. Izrečena kazna od 10.000 dolara maksimalan je iznos kojim ATP može kazniti igrače na samom turniru za prekršaje počinjene tijekom odigravanja meča.

"I would like to take this opportunity to apologise for the comments I made during the match last night vs Stan... http://t.co/WfFUnSQjYx