NE POPUŠTA

Kubica u seriji nesreća i sudara: To je cijena uspjeha!

06.02.2014 u 11:20

Bionic
Reading

Iako je nanizao velik broj reli odustajanja u posljednje vrijeme, Robert Kubica nema namjere popustiti i voziti sporije…

Poljski 29-godišnji vozač nakon ozljede koja mu je prekinula obećavajuću F1 karijeru pokušava doći u sam vrh relija. No, iako ima brzinu, sklon je izlijetanjima i rijetko dolazi do cilja. Otkad je prešao u najjaču kategoriju WRC-a, nije još uspio završiti utrku. Razbio je svoj automobil u Walesu prošle jeseni, kao i u Monte Carlu prije dva tjedna. Ovaj vikend pokušat će doći do cilja u Švedskoj, na svom prvom snježnom reliju u životu.

'Jedini način na koji možeš naučiti voziti zbilja brzo je brzom vožnjom. Ako voziš sporo, mnogo toga se ne može dogoditi i ništa ne naučiš. Moj je cilj jednog se dana boriti za pobjede i moram naučiti neke stvari da bih mogao pristupiti na taj način reliju u budućnosti,' priznaje Robert Kubica koji nema namjere popustiti:

'To je cijena koju plaćam. Iskustvo koje imam i moja brzina ne idu skupa. Možeš voziti 2.5 sekunde sporije po kilometru, ali tad ćeš naučiti manje. Po šljunku, ako voziš presporo, gume gube držanje i lakše je izletjeti. To nije tako jednostavno. Ljudi misle da će biti bolje ako vozim sporije, ali onda tek imam problema.'

'Formula 1 je drukčija i vještine koje sam tamo usvojio mi ovdje ne pomažu. U F1 ako koristiš cijelu stazu koju imaš na raspolaganju, kao i držanje guma, sve je savršeno. U reliju ne znaš kakvo će biti držanje i teško je znati kako koji zavoj izgleda. Nije to isto,' zaključio je pobjednik Velike nagrade Kanade 2008. godine.