PROPUŠTA IDUĆU SEZONU

Kubica s intenzivne njege u traumu

10.02.2011 u 20:17

Bionic
Reading

Poljski vozač formule 1 Robert Kubica (26), koji je u nedjelju teško stradao tijekom relija Ronde di Andora, napustio je odjel Intenzivne njege u bolnici u Pietra Ligureu, te je prebačen na odjel traumatologije

Pilot Renault je završio u bolnici s unutarnjim krvarenjem, prijelomom noge, šake i višestrukim prijelomima desne ruke zbog kojih mu je prijetila amputacija. Nakon sedmosatne operacije ruka mu je ipak spašena. Kubici predstoje još dvije operacije stopala i ramena.


'Desna ruka je potpuno stabilizirana, no sada predstoji vrlo složen period oporavka i vraćanje njezine funkcionalnosti. Kubicu očekuju i još dvije operacije', poručili su iz bolnice.

Vodstvo Renaulta krenulo je u potragu vozačem koji će zamijeniti Kubicu koji će gotovo sigurno propustiti cijelu sezonu. Najveći kandidati za upražnjeno mjesto su Bruno Senna, Nick Heidfeld, Vitantonio Liuzzi i Pedro de la Rosa.

'Odluku ćemo donijeti nakon testiranja u Jerezu i Barceloni. Tada ćemo vidjeti kako nas služi bolid i kako će se ponašati vozač koji će nas predstavljati do konca sezone', kazao je jedan od čelnika Renaulta Eric Boullier.