hrvač velikog srca

Kubanski div junak je dana s četvrtom uzastopnom zlatnom medaljom, a kao i dosad - svoj je uspjeh posvetio Fidelu Castru

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 02.08.2021 21:17
  • Objavljeno 02.08.2021 u 21:18
Bionic
Reading

U ponedjeljak su podijeljene prve hrvačke medalje na Igrama u Tokiju, a olimpijskim pobjednicima postali su Njemica Aline Rotter Focken (76 kg) te Kubanci Luis Orta (60 kg) i Mijain Lopez (130 kg) koji je osvojio četvrto uzastopno zlato.

U finalu do 76 kg slobodnim načinom Njemica Aline Rotter Focken sa 7:3 je pobijedila Amerikanku Adeline Gray. Bronce su u toj kategoriji osvojile Turkinja Yasemin Adar i Kineskinja Qian Zhou.

Do 60 kg grčko-rimskim načinom zlatnu je medalju osvojio 26-godišnji Kubanac Luis Orta koji je u finalu s 51 iznenadio dvostrukog svjetskog prvaka Japanca Kenichira Fumitu. U ovoj su kategoriji bronce osvojili Rus Sergej Jemelin i Kinez Sailike Walihan.

Među superteškašima (130 kg) 38-godišnji Kubanac Mijain Lopez došao je do četvrtog uzastopnog naslova olimpijskog pobjednika pobijedivši u finalu s 5:0 Gruzijca Iakobija Kajaiju.

Lopezu su ovo bile pete olimpijske igre, a nakon osvajanja petog mjesta u Ateni 2004., jedan od najboljih hrvača u povijesti započeo je svoj zlatni niz u Pekingu 2008.

I nakon ovog uspjeha, odnosno četvrte zlatne medalje, sjetio se Fidela Castra, pokojnog kubanskog vođe.

U Tokiju su brončane medalje u ovoj kategoriji osvojili Turčin Riza Kayaalp i Rus Sergej Semjonov.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal