SUPERSPORT HNL

Krovinović spasio Hajduk, Bijeli preuzeli vrh ljestvice. Pogledajte trenutak odluke

02.03.2024 u 19:19

Bionic
Reading

Nakon prilično neuvjerljive igre nogometaši Hajduka su ipak osvojili domaće bodove u 25. kolu HNL-a, na Poljudu su s minimalnih 1-0 (0-0) svladali Istru 1961.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Filip Krovinović u 48. minuti, a barem privremeno je Hajduk opet zasjeo na prvo mjesto ljestvice. Ima dva boda više od Rijeke, ali i utakmicu više. Istra 1961 je ostala na pretposljednjem mjestu.

U slabom ritmu i s malo prilika prošlo je prvih 45 minuta na Poljudu. Hajduk se po ničemu nije nametnuo, a ujedno Splićani nisu imali ni jednu pravu šansu tijekom prvog poluvremena.

Počelo je pokušajem Ante Ercega u trećoj minuti za goste i iako najava dvoboja nije bila loše sve kasnije u prvom dijelu je bilo za brzi zaborav. Za Hajduk je loša vijest bila i ozljeda standardnog obrambenog igrača Uremovića koji je zbog toga morao napustiti travnjak.

Jedinu šansu u prvom dijelu Hajduk je stvorio u 28. minuti. Nakon akcije Livaje i Brekala do lopte je ispred Krovinovića stigao Marešić te time spriječio opasnost za pulski sastav.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Hajduk je poveo odmah na startu drugog poluvremena. Dajaku, koji je ušao u igru, je ubacio loptu do koje je prvi došao Krovinović i gurnuo je u gostujuću mrežu. Gosti iz Pule nisu bili uzdrmani tim pogotkom, već su odmah zaprijetili, a opet je po Hajduk opasan bio njegov nekadašnji igrač Erceg. Pucao je glavom pored vrata.

Nešto življe se igralo s obje strane nakon pogotka, premda su prave prilike za pogodak i dalje bile rijetkost. Hajduk nije imao velike ambicije zabiti drugi pogodak i time prelomiti susret, dok je i Istra 1961 bila sramežljiva u svojim pokušajima da još jednom ove sezone šokira Splićane na njihovom stadionu. Naime, u prvom dijelu sezone Istra 1961 je pobijedila na Poljudu 1-0.

Treba reći kako je završnicu ogleda Istra 1961 odigrala s igračem manje. U 84. minuti je jedan za drugim žuti karton dobio gostujući kapetan Slavko Blagojević čime su šanse gostiju za bodom dodatno splasnule.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Nogometaši Lokomotive osvojili su tri boda na gostovanju u Koprivnici, s 3-2 (2-0) su pobijedili Slaven Belupo u prvom susretu 25. kola. Opet je junak u pobjedi Lokomotive bio Duje Čop koji je postigao dva pogotka, u petoj i 73. minuti iz jedanaesterca, što je bio pobjednički gol na ogledu. Treći pogodak gostiju bio je autogol Vinka Međimoreca u 21. minuti. Strijelci su za Slaven Belupo bili Tomislav Štrkalj u 47. i Bujar Pllana u 64. minuti.

Obje su momčadi ostale na istim pozicijama na ljestvici. Lokomotiva je peta, ali je došla na dva boda minusa od četvrtog Osijeka. Slaven Belupo je ostao sedmi.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +12
Hajduk - Istra 1961, 2.3.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U nedjelju se sastaju Rijeka i Varaždin na Rujevici od 15 sati, dok je derbi na rasporedu u 17.30 sati kada na Opus Areni igraju Osijek i Dinamo. Posljednja utakmica ovog kola odigrat će se u ponedjeljak, a sastaju se Rudeš i Gorica.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.